Windows 8.1 sistemi Windows 10'a yükseltme

Fakat benim akrabamda benim bilgisayarımın daha kötü bir bilgisayarı var onda da HDD var o bana yavaşladı değil aksine hızlandı dedi.

Hayır Windows'un güncel sürümlerinde HDD PC'lerde çok yavaşlıyor geçmeyin SSD varsa geçmeniz daha iyi olur adınıza kullandım deneyim ettim oradan biliyorum yeni PC alınca Windows 10 kullanıyorum SSD'm var ve çok hızlı.

Home Single Language benim de kullandığım Pro'ya göre çok daha hafif bir sürüm. Gereksiz hizmetler yok.

Peki Microsoft'un kendi sitesinde Windows 10 indirme sihirbazından bu bilgisayarı şimdi yükselt dediğimizde Pro'ya yükseltiyor otomatik olarak ve veri kaybı olmuyor.
Hayır Windows'un güncel sürümlerinde HDD PC'lerde çok yavaşlıyor geçmeyin SSD varsa geçmeniz daha iyi olur adınıza kullandım deneyim ettim oradan biliyorum yeni PC alınca Windows 10 kullanıyorum SSD'm var ve çok hızlı.

Peki Windows'un Home Single Language sürümünü kullanırsam yavaşlama olur mu çünkü Pro sürümünde arkada çok uygulama çalıyor.

Peki Microsoft'un kendi sitesinde Windows 10 indirme sihirbazından bu bilgisayarı şimdi yükselt dediğimizde Pro'ya yükseltiyor otomatik olarak ve veri kaybı olmuyor.
Ne dediğini anlamadım ama bu aracı kullanarak geçebilirsin.

Ne dediğini anlamadım ama bu aracı kullanarak geçebilirsin.

Peki veri kaybı oluyor mu bir de flash üzerinden mi yapmam gerek.

"HDD'li sistemlere Windows 10 kurmayın yavaşlar" tamamen sallama ve asılsız bir bilgi. Ne alakası var sanki HDD'li sisteme Windows 10 kurunca sistem iyice hantallaşıyor ve kötü performans veriyor. Bu nasıl bir mantıktır.
Windows 10'a geçiş yapacaksanız yükseltme değil temiz kurulum tavsiye ederim.

Veri kaybı neden olsun? İndirdiğin ISO dosyasını açıp içindekileri flashına atarak yapabilirsin.

Anladım peki Home Single Language normal Windows 10 Pro'dan bir görünüş olarak farklılı yok sadecce arkada daha az program çalıştırıyor ve bu işletim sistemi ile oyu oynuyabilir miyim yoksa ofis sürümümü.

"HDD'li sistemlere Windows 10 kurmayın yavaşlar" tamamen sallama ve asılsız bir bilgi. Ne alakası var sanki HDD'li sisteme Windows 10 kurunca sistem iyice hantallaşıyor ve kötü performans veriyor. Bu nasıl bir mantıktır.

Çünkü zamanında kullandım deneyim ettim. Evet yavaşlar HDD'm vardı HDD kullanımı %100'dü herhangi bir şey yapmak istediğimde aradan 1 gün geçiyordu.

Temiz kurulum yapınca benim bildiğim veriler siliniyor benim HDD 1TB ve yaklaşık bir 500GB dolu yani önemli şeylerde var oyunlarda var ben veri kaybı olmadan Windows10 geçiş yapmak istiyorum.

Çünkü zamanında kullandım deneyim ettim. Evet yavaşlar HDD'm vardı HDD kullanımı %100'dü herhangi bir şey yapmak istediğimde aradan 1 gün geçiyordu.
O zaman senin kullandığın harddiskte veya sistemde bir sorun var. Bende Windows 10'la birlikte farklı harddiskler kullandım hiçte bahsedildiği gibi bir yavaşlama ile karşılaşmadım. SSD tabiki daha iyi performans verir ama HDD'yi külliyen kötülemek olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı