Windows 8.1 Sl'den Windows 8.1 Pro'ya yükseltirken Windows aktifleşmemiş görünüyor

Zifir00

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. 2 gündür uğraşmakta olduğum sorunumu ne yazık ki ne yaptıysam çözemedim. Bir de durumu sizlere danışmak istedim. Umarım çözüm bulabiliriz.

Dijital Key satın alarak orijinal Windows 8.1 SL işletim sistemimi 8.1 Pro'ya yükselttim. Yükseltme işleminde sorun yok Pro oldu.
Sorun şu ki, Windows'um aktifleştirilmemiş görünüyor şu anda. Ne yaptıysam aktifleşmiyor. Bug'da kalmış gibi şu anda. Key'i aldığım yerle görüştüğümde temiz kurulum yapmamın sorunu çözeceğini belirttiler. Yani Key'ler korsan hile hurda vs değil.

Bilgisayarımın C diskinde tekrar kurmamın çok zor olacağı programlarım ve eklentileri mevcut. Zaten bu yüzden formatlayarak 8.1 Pro kurmak yerine elde olan sistemi yükseltmiştim.

Şu anda Windows'um aktif görünmediği için kişiselleştirme kısımları kapalı ve ara ara Windows'u aktifleştirin diye tüm ekranı kaplayan bir pencere açılıyor. Zararı olmasa da fazlasıyla rahatsız edici bir pencere.

Bu sorunumu temiz kurulum yapmadan çözebilmemin yolu var mı?
Temiz kurulum tek çare ise, mevcut C diskimi şu andaki haline geri yükleyebileceğim kolay bir yöntem var mıdır? Dosya yedekleme vs gibi?

Şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Zamanında orijinal Windows 7 Professional'dan Ultimate'e yükseltmek için internetten gördüğüm korsan bir lisansı girdim ve yükseltme sonrası Windows tabii ki de aktifleşmedi. Yani korsan lisans yükseltmeyi yapıyordu fakat sonrasında korsan olduğu için aktifleştir(e)miyordu. Temiz kurulum yaparak lisansı deneyin derim. Korsan mı orijinal mi o zaman anlaşılır. Veya lisans anahtarını Google'a yazın. :)

Verilerinizi kaybetmemek için bu ekrandan özel seçeneğini seçtikten sonra disk silme/biçimlendirme işlemi yapmadan şimdiki Windows'unuzun bulunduğu diske direkt kurulum yaparsanız temiz kurulum sonrası C diskinizde ''Windows.old'' klasörü oluşturulur. Bu klasörde eski Windows'daki her şey depolanır. Siz de gereken dosyaları masaüstüne taşır, sonrasında da disk temizleme ile ''Windows.old' klasörünü silersiniz.

Şu anki Windows'u olduğu gibi aktarma işlemini (klonlama) yaparsanız zaten temiz kurulum olmaz, adı üzerinde klonlama olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı