Çözüldü Windows 8.1 Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
CPU fanını söküp temizlemeyi dener misin? Sorun muhtemelen aşırı ısınan CPU. Boşta 70 derece kesinlikle normal değil.
Şu anki sorun bilgisayarın takılması. Bu sıcaklık zaten Windows 7 varken de vardı. Windows 8.1'i yüklerken takıldı. Şu an bu takılma sorununu çözmem lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı ısınma bu tarz problemlere sebebiyet verebilir. CPU'nun durduğunu söylemişsin. Aşırı ısınmadan zarar görmemek için duruyor olabilir. Soğutma sorunun az değil. Tozlanmış stok soğutucu ile boşta 40 derecenin üstüne çıktığını görmedim ben seninki boşta 70 derece.

Peki söküp temizleyeceğim ancak dediğim gibi Windows 7'de de ben böyle sorun görüyordum. Windows 8.1'i yüklerken neden olsun ki bir anda?

Bilgisayarda uyumlu olmayan donanımlar veya sürücüler olabilir. Windows Uyumluluk Merkezi'ne bir göz at istersen. Ayrıca kurulumu engelleyen yazılımlar da olabilir.

Fanlarda sorun yok. Sanki dün temizlenmiş gibi. Uyumluluk merkezinden Windows 8.1'i kurmandan önce kontrol ettirmiştim. Nerdeyse herşey uyumluydu. Şuan Windows 7'yi yüklemeye çalışyorum takılmamasını diliyorum.

Windows 7'de sorun olmazsa muhtemelen sıkıntı yüklenen Windows 8 ile alakalı olacaktır.

Sorunun HDD ile alakalı gibi. HD Tune Pro ile Error Scan taraması yapın. Yavaş tarama olsun. Bittikten sonra o test ve "Health" ekranının görüntüsünü paylaşın.

HD Tune website

Türkçe kurallarına uymamışım ve engel yemişim. O yüzden geç cevap verebildim kusura bakmayın.
  1. Ben ilk başta 8.1 PRO sürümünü kuruyordum ancak kurulum tamamlanmasının son evresinde bilgisayar takıldı. Sonra yeniden kurmaya başladım, bu sefer masaüstünde takıldı. O yüzden Windows 8 resmi var. UEFİ kurulumunu da anakart desteklemediği için kuramıyorum.
  2. Windows 7 Ultimate 64bit' i yükledim bugün. Sorunsuzca kuruldu ancak takılma yaşıyorum yinede. Ama Windows 8 ve 8.1'den farkı, 2 saat boyunca bilgisayar takılmadı. 8 versiyonlarında ise 5 dk geçmeden takılıyordu. Bu takılma güncelleme yüklerken çok oluyor. Çünkü o an bilgisayar CPU'su 75 dereceden yukarı çıkıyor ve kitleniyor direk. Yani yüksek sıcaklık var.
  3. Bugün dikkat ettiğim kadarıyla. Hiçbir işlem yapmadan işlemci SpeedFan'a göre en fazla 55. BİOS'ta ise 65-68 arası sürekli. En ufak işlem yaptığım taktirde sıcaklık yükseliyor 70'e kadar.
  4. HD Tune ile tarama yaptım. Free versiyon olduğu için en son 1 nokta kalıyor. Ona bir şey yapamıyorum şu anlık.
  5. Windows Update yapmak çok zor oluyor. Çünkü sürekli sıcaklık 70'e kadar yükseliyor. 81'i bile 2 kez gördüm ve kitlendi bilgisayar. Update yaparken de birkaç güncelleme hata veriyor.
Yine sebepsiz engel yeme ihtimaline karşı bugünkü her şeyi yazdım. Sorun sıcaklıktan mı yoksa sistemden mi bilemiyorum.
Bugün takılmadan çekebildiğim önemli resimler bunlar.

kk.png
ö.png
Untitledsa.png
Untitled.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı