Çözüldü Windows 8.1 UEFI Boot Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Burak Suyun

Kilopat
Yer
İstanbul
Merhaba, laptopa format atmak için UEFI ile gelen bilgisayarın bios modunu legacy'ye çevirerek format atmıştım.
Şimdi tekrardan bios ayarlarından UEFI seçiyorum fakat açıldığında bilgisayar "No bootable device" mavi ekran hatası geliyor.
Bilgisayar legacy de sorunsuz çalışıyor ama UEFI ye dönmek için ne yapabilirim.??

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI moduna aldığınızda muhtemelen hddnizi görmüyor ve bu uyarıyı veriyor. Öncelikle bios ayarlarını defaulta alın varsa bios güncellemesi gerçekleştirin. Ardından Windows başlangıç onarımını gerçekleştirin.

Legacy de herşey normal. Harddiskde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bios güncel. Defaulta alıp tekrar tekrar onarma yaptım ama nafile Uefi'ye alınca boot menüsü boş ne hardisk görünüyor ne de flash.

Legacy de herşey normal. Harddiskde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bios güncel. Defaulta alıp tekrar tekrar onarma yaptım ama nafile Uefi'ye alınca boot menüsü boş ne hardisk görünüyor ne de flash.

Windows 8 açılış CD ya da DVD'si var mı elinizde? Ya da başka bir bilgisayarda yedek olarak takabiliyor musunuz sabit diskinizi. Ya da kurulum ekranında onar deyip CMD ekranına geçiş yapabiliyor musunuz? Çalışan bir bilgisayarda uygulasanız daha iyi olur. CMD ekranında diskpart yazıp diskpart!a geçin. list disk yazıl diskleri listeleyin. Disklerin yanında numara olacak. Sizin diskin numarasına bakıp select disk (sizin diskin numarasını yazın) enter yapın. Clean deyip diski temizleyin. Convert GPT yazıp enter yapın. Sonra tekrar bios ayarlarından uefi sisteme geçip kurulum yapmayı deneyin. Tabi bunları yaparken sabit diskinizde özel veriler olmamalı. Onları başka bir yere alın. Yoksa hepsini kaybedersiniz. Uefi sistemi ile eski sistem çok farklı. Birbirini algılamaz. Uefi sistemde aldığınız bir sistem görüntüsünü dahi eski bios sisteminde kullanamazsınız. Aynısı tersi durum için de geçerli. Yine uefi sistem GPT türünü kullanır. Muhtemelen sabit disk yapılanmasından kaynaklı bir sorun.

Not: Sonucu da buraya yazarsanız doğru ya da yanlış öğrenmiş oluruz.

Windows 8 açılış CD ya da DVD'si var mı elinizde? Ya da başka bir bilgisayarda yedek olarak takabiliyor musunuz sabit diskinizi. Ya da kurulum ekranında onar deyip CMD ekranına geçiş yapabiliyor musunuz? Çalışan bir bilgisayarda uygulasanız daha iyi olur. CMD ekranında diskpart yazıp diskpart!a geçin. list disk yazıl diskleri listeleyin. Disklerin yanında numara olacak. Sizin diskin numarasına bakıp select disk (sizin diskin numarasını yazın) enter yapın. Clean deyip diski temizleyin. Convert GPT yazıp enter yapın. Sonra tekrar bios ayarlarından uefi sisteme geçip kurulum yapmayı deneyin. Tabi bunları yaparken sabit diskinizde özel veriler olmamalı. Onları başka bir yere alın. Yoksa hepsini kaybedersiniz. Uefi sistemi ile eski sistem çok farklı. Birbirini algılamaz. Uefi sistemde aldığınız bir sistem görüntüsünü dahi eski bios sisteminde kullanamazsınız. Aynısı tersi durum için de geçerli. Yine uefi sistem GPT türünü kullanır. Muhtemelen sabit disk yapılanmasından kaynaklı bir sorun.

Not: Sonucu da buraya yazarsanız doğru ya da yanlış öğrenmiş oluruz.

Çözümünüz mantıklı geldi. Şimdi deneyeceğim. Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

çözümünüz mantıklı geldi şimdi deniyecem teşekkürler

Yine aynı uefi de boot menüsü boş duruyor. Ne hdd ne windows kurulum dvdsini görmüyor.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Teşekkürler dediklerinizi yaptım. Flashtan görmüyordu. Tam bırakacaktım yapmayı ama dvd'den yükleyince oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı