Windows 8.1 Uefi Sorunu

Testarossa

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bugün aldığım Msi GE60 Apache bilgisayara Win 8.1 kurulumu yapmaya çalıştım. Biostan Uefi moduna aldığımda bilgisayar doğrudan Biosa boot ediyor, Windowsa ya da Windows Cd'sine erişmiyor. Legacy moda aldığımda ise Windows kurulumu ve çalışması sorunsuz oluyor. Ben bu bilgisayarı Mavericks ve Win 8.1 ile dual boot olarak kullanıcam, o yüzden kesinlikle Uefi modunu Windows ile çalışır hale getirmem gerek. Biraz araştırma yaptım ama düzgün bir sonuç bulamadım. Sorunla ilgili fikri olan var mı?

UEFI modunda iken NTFS ile hazırlanmış DVD veya Flash Diski görmeyebilir. Siz önce UEFI modunda bir USB flash hazırlayın. Yani Flash'ınız UEFI bootable olacak.

BİOS' a gir.
Advanced Menu - AHCI Mode Control - Auto' dan Manual' e al ;
Boot Menu - OS Mode Selection - UEFI and Legacy OS' a al.F10 Yes yap çık.Sorun çözülecektir.

UEFI modunda iken NTFS ile hazırlanmış DVD veya Flash Diski görmeyebilir. Siz önce UEFI modunda bir USB flash hazırlayın. Yani Flash'ınız UEFI bootable olacak.

Bu durumda yeni bir kurulum dosyası mı hazırlamam gerekicek? Format atmadan bu işi yapmanın yolu yok mudur :)

BİOS' a gir.
Advanced Menu - AHCI Mode Control - Auto' dan Manual' e al ;
Boot Menu - OS Mode Selection - UEFI and Legacy OS' a al.F10 Yes yap çık.Sorun çözülecektir.

Bu seçenekler malesef benim Bios ekranımda görünmüyor.

UEFI moduna aldığınız zaman biostan bilgisayar işletim sistemini açmıyorsa demek ki halihazırdaki sisteminiz UEFI değil. Evet yeni bir UEFI kurulum dosyası lazım ve bu çok kolay.

UEFI moduna aldığınız zaman biostan bilgisayar işletim sistemini açmıyorsa demek ki halihazırdaki sisteminiz UEFI değil. Evet yeni bir UEFI kurulum dosyası lazım ve bu çok kolay.

Uzun yıllar güncel olmayan sistemler kullandım, şu an zorluk yaşıyorum o yüzden beni kısaca yönlendirmeniz mümkün mü nasıl yapabileceğimle ilgili? Bir de, tekrar format atmadan bunu Uefi'ye çevirmemin hiç mi yolu yok :)

Malesef sistem format atmadan UEFI'ye çevrilmez. Ayrıca UEFI kurulumda harddiskinizi GPT de yapmanız gerekecek ve bu da harddiskteki verilerinizi yedeklemeniz anlamına geliyor.

Kısacası:
1-Kişisel verilerinizi yedekleme,
2-UEFI kurulum için flash disk(Eğer elinizde 64 bit Windows 8.1 DVD'si varsa flash'a gerek yok. 32 bit olmaz yalnız.)
3-Ve format atma.

Yardımcı olmamı isterseniz burdan yönlendirebilirim.

Söylediğiniz gibi yaptım, şu an Uefi modunda kurulum Usb'sini tanıdı bilgisayar. Formatı son çare olarak görüyordum ama mecbur yapıcaz artık, şu an verilerimi yedekliyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı