Kapalı Windows 8.1 ve 10 Lisans Satışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows 10 lisansı için Microsoft'u bende Aradım ama görüştüğüm kişi sanırım pek bilgili değildi. Dreamspark keylerinin Sınırsız ama dreamspark üyeliğinin 1 yıl olduğu bilgisini söyledim. Bu konuda pek bilgisi olmadığını söyledi.
Google da arama yapınca söylediğim gibi keyler Sınırsız olarak görünüyor :)

Başlat çalıştır kısmına da "slmgr.vbs -xpr" yazınca makine Kalıcı olarak etkinleştirildi yazıyor

Microsoft DreamSpark - DSP-EULA

Türkçesi
Cevaplarınız için teşekkürler. Lisans süresi hakkında sorusu olan arkadaşlar için güzel bir açıklama olmuş.
Satışlar devam ediyor.

Keyler eğitim içindir ve kısıtlıdır. Bu keylerin güvenilir olması imkansıza yakın. Windows zaten eğitim için öğrencilere verdiği sadece eğitim amaçlı keyler bunlar. Dostum tam yetkiyle hiçbir zaman bu keyleri kullanmazsın. Şu an piyasada 100-120 liraya satılan Windows 8 keyleri gibi değil yani. Bunu bilin. Ha windows unutur keyler güncellemeyle düşmezse ömürlüktür. Tabi belli süre sonra mesela 1,5-2 yıl sonra birden key patlarsa da şaşırmayın derim. Bana sorarsanız 40 tl'ye bu ihtimale girilir mi girilir derim...

Keyler eğitim içindir ve kısıtlıdır. Bu keylerin güvenilir olması imkansıza yakın. Windows zaten eğitim için öğrencilere verdiği sadece eğitim amaçlı keyler bunlar. Dostum tam yetkiyle hiçbir zaman bu keyleri kullanmazsın. Şu an piyasada 100-120 liraya satılan Windows 8 keyleri gibi değil yani. Bunu bilin. Ha windows unutur keyler güncellemeyle düşmezse ömürlüktür. Tabi belli süre sonra mesela 1,5-2 yıl sonra birden key patlarsa da şaşırmayın derim. Bana sorarsanız 40 tl'ye bu ihtimale girilir mi girilir derim...
Programın sistemi bu değil yanlış anlamışsınız. DreamSpark premium programı ücretsiz bir program değil. Üniversiteler bu program için yıllık $499'dan başlayan fiyatlar ödüyorlar. (*) Programın detaylarını araştırırsanız verilen tüm lisanslar ömürlük kullanıma sahiptir, iptal edilme gibi bir bir durumun söz konusu olmadığını görürsünüz.
Ek olarak microsoft şimdiye kadar hiç bir zaman Windows işletim sisteminde süreli olarak lisans satışı yapmamıştır. Windows işletim sistemi office sürümü gibi değildir, süreli olarak lisans satışı yapılmaz.
(*) - Microsoft DreamSpark - Academic Institutions

Son düzenleme:
Ben üniversitedeyken okul numarası falan devreye sokup işletim sistemi alabildiğimizi duymuştum bedavaya. Bu oysa onun kısıtlı olduğunu biliyorum. Dediğim değilse şimdiden özür. Ben onlarla karıştırdım. Peki siz nasıl alabiliyorsunuz bu keyleri. Üniversitelerle anlaşmanız mı var?

Ben üniversitedeyken okul numarası falan devreye sokup işletim sistemi alabildiğimizi duymuştum bedavaya. Bu oysa onun kısıtlı olduğunu biliyorum. Dediğim değilse şimdiden özür. Ben onlarla karıştırdım. Peki siz nasıl alabiliyorsunuz bu keyleri. Üniversitelerle anlaşmanız mı var?
Bahsettiğiniz program normal dreamspark programıdır, burada verilen windows 8.1 sürümü de sınırsız ancak o sürüm pro versiyonu değil ve Windows 10'a yükseltilemiyor. Benim sattığım lisanslar üniversite öğrencilerinden ücret karşılığında komple dreamspark premium hesabı alınarak yapılıyor.

Bir sorum var, ben daha önce Windows 10'u Windows 7'den yükseltmiştim, sınırsız lisans gözüküyor. (illegal yolla) Şimdi sanırım Windows 10 servisine bu illegal keyle kayıt oldum, format atsam da OEM ID Alaska olarak gözüküyor (alaskayı anlamadım, kullandığım illegal programda da bu isim geçiyordu) Ben bundan kurtulmak istiyorum. Sizden alacağım keyle birlikte normale döner mi yoksa hep bu illegal yolla aldığım keyle mi Windows 10 kullanımına devam edeceğim? Anakart değiştirmeme filan gerek var mı bu durumdan kurtulmak için, Windows 10 servisine sizin benzersiz keyinizle devam etmek istiyorum. Nasıl olacak bu ?

Bir sorum var, ben daha önce Windows 10'u Windows 7'den yükseltmiştim, sınırsız lisans gözüküyor. (illegal yolla) Şimdi sanırım Windows 10 servisine bu illegal keyle kayıt oldum, format atsam da OEM ID Alaska olarak gözüküyor (alaskayı anlamadım, kullandığım illegal programda da bu isim geçiyordu) Ben bundan kurtulmak istiyorum. Sizden alacağım keyle birlikte normale döner mi yoksa hep bu illegal yolla aldığım keyle mi Windows 10 kullanımına devam edeceğim? Anakart değiştirmeme filan gerek var mı bu durumdan kurtulmak için, Windows 10 servisine sizin benzersiz keyinizle devam etmek istiyorum. Nasıl olacak bu ?
Temiz kurulum sırasında lisans sorulduğunda benden aldığınız lisansı girerseniz orijinal olarak kullanırsınız. Anakart vs. değiştirmenize gerek yok.

Bende windows 10 pro almak istiyorum. Ama anladığım kadarı ile lisansı öğrenci kendi hesabı ile alıyor. peki bu öğrenci ileride bize bir yamuk yaparsa ne yaparız?

Bende windows 10 pro almak istiyorum. Ama anladığım kadarı ile lisansı öğrenci kendi hesabı ile alıyor. peki bu öğrenci ileride bize bir yamuk yaparsa ne yaparız?
Ben öğrencilerden hesabı komple alıyorum. Dolayısı ile yamuk yapma olayı olamaz. Tüm hesap bana ait oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı