Windows 8.1 yavaş restart

mozkan007

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben ssd'li dizüstüm'e Win8.1 pro kurdum. Windows masaüstü'nü 10 sn'de görüyorum. Pc'nin tamamen kapanması ise 14 sn sürüyor. Ayrıca restart yapınca pc 60 sn'de kapanıyor. Restart sırasında hızlı başlatın devre dışı kaldığını biliyorum ama bu kapanma ve restart süreleri sizce normal mi? Sistemim i73610qm, 8gb ram, 128gb ssd. (Sistemi yeni kurdum içinde hiçbir program virüs vs yoktur.)

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS N56VZ driverlar'ın bir kısmını Asus sitesinden bir kısmını da kendi üreticilerinin sitesinden indirdim. Bios en son sürüm. Acaba sizde bu süreler nasıl?

Aynı sorun bendede var. Win 8.1 işletim sistemim ve 2*60 msata ssd raid 0 kullanıyorum fakat yeniden başlatma işlemi 50 saniyeyi geçiyor zaman zaman. Bunun sebebi nedir ?

Windows 8 de "Bilgisayarı Kapat" seçeneği programları kapatarak Windows'u Hazırda Beklet moduna alıyor. Yeniden başlattığınızda ise bilgisayar tamamen kapatılıp tekrardan Windows açılıyor. Normal "Hazırda Beklet" modu ise programlarda dahil Windows'u da diske kaydediyor. Yani normaldir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı