Windows 8.1 yüklerken siyah ekranda kalma sorunu

richt47

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Evet arkadaşlar bilgisayarıma Windows 8.1 yüklemek istiyorum. Usb'yi rufus ile boot ettikten sonra yeniden başlatıp f8 ile usb'mi seçiyorum karşıma yüklemeyi başlatmak için bir tuşa basın diyor onu da yaptıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Dvd ile denedim aynı şeyi yapıyor. Bios'u güncelledim ve resetledim, onboard ekran kartı ile denedim, farklı sdd ile denedim. Dizüstü bilgisayarda denedim oldu. Yükleme ekranı geldi ama masa üstü bilgisayarımda olmuyor. Çıldırmama ramak kaldı. :dikkatli::dikkatli::dikkatli:

0327f826-bf7e-4ebe-9642-94ab49943cbc.jpg
5d21f43b-aab6-4fac-bd43-5cc13f5e8680.jpg
5d21f43b-aab6-4fac-bd43-5cc13f5e8680.jpg
da86f2e1-9739-41ca-8eb2-d74635f2cbbf.jpg
f2811af5-0a21-4502-84b7-cfc7d2e91464.jpg
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu tarz problemlerin genelde anakart BIOS'unun güncel olmamasından dolayı kaynaklandığını gördüm.
Seninle aynı anakartı kullanıyorum ve BIOS'um güncel. Yakın zamanda ben de USB boot ettim sistemimde ve sorun yaşamadım.

Bu pencereden bir görüntü aktarır mısın?

Adsız.jpg

Evet en son güncel bios'u kurmuşsun.
1. Bios'a girip "Load Defaults" veya "Load Optimized Defaults" diyerek bios'u sıfırla
2. Harddiskinin SATA3G_1 yazan en alttaki sata protuna takılı olduğuna emin ol.
3. Sata kablonun karman çorman, kıvrılmış, sipiral olmuş olmadığına emin ol. Mümkünse yeni bir sata kablosu ile değiştir.
3. USB medya anakartının en üstteki ilk USB girişinde takılı olsun.
5. Açılışta F8 tuşu ile boot etmek istediğin USB medyayı seçebilirsin.
Bu adımlardan sonra sorunsuz bir şekilde çalışacağına eminim.

Ram slotunun temizliğini kontrol edersen iyi olur, aynı şekilde ekran kartı slotununda temizliğini kontrol edersen iyi olur : Bazen içerisine ufak toz parçaları kaçıyor ve böyle sorunlara yol açabiliyor.

arkadaşlar biraz saçma gelecek biliyorum ama problem ekran katımın vga kısmındaymış hdmı girişini kullandıktan sonra problem birden çözülü verdi çok garip

arkadaşlar biraz saçma gelecek biliyorum ama problem ekran katımın vga kısmındaymış hdmı girişini kullandıktan sonra problem birden çözülü verdi çok garip
Siyah ekranda kalıyor demişsin, yani sinyal geliyor ancak siyah ekran mı oluyordu?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı