Windows 8.1'den windows 7'ye geçtim, geçmez olaydım!

MyTwin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Geçen senenin Haziran aylarında Teknosa'dan Asus marka k55vj sx235h model bir laptop aldım. Windows 8'le beraber geldi. Geçtiğimiz günlerde yani 4-5 gün önce, arkadaşımın aklımı saçma sapan yere çelmesiyle birlikte windows 7'ye geçtim, GEÇMEZ OLAYDIM...! İlk olarak bu modelin windows 7'ye uygun driverları yok ve ben benzer modellerin driverlarını yüklemek zorunda kaldım. Diğer sorunum gereksiz ısınmalar ve eskiden yaşamadığım hatalarla karşılaşıyorum.

Asıl sorunum şu ki geçen sene bu ürünü alırken windows 8'in ürün kodunu almadım, doğal olarak orjinal olmayan bi windows 7 kurunca da başıma dert oldu. Windows 8.1'e geri dönmek istiyorum fakat ürün kodum yok. İnternette bir sürü şey yazıyor ama emin değilim. Acaba diyorum ürünün fişi ve garanti belgesiyle birlikte ürünü aldığım Teknosa bayiisine gitsem ürün kodunu alabilir miyim? Size soruyorum; bu SALAKLIĞIMI nasıl düzeltebilirim? Çok pişmanım şu anda. Bir fikriniz ya da bilginiz varsa yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Geçen senenin Haziran aylarında Teknosa'dan Asus marka k55vj sx235h model bir laptop aldım. Windows 8'le beraber geldi. Geçtiğimiz günlerde yani 4-5 gün önce, arkadaşımın aklımı saçma sapan yere çelmesiyle birlikte windows 7'ye geçtim, GEÇMEZ OLAYDIM...! İlk olarak bu modelin windows 7'ye uygun driverları yok ve ben benzer modellerin driverlarını yüklemek zorunda kaldım. Diğer sorunum gereksiz ısınmalar ve eskiden yaşamadığım hatalarla karşılaşıyorum. Asıl sorunum şu ki geçen sene bu ürünü alırken windows 8'in ürün kodunu almadım, doğal olarak orjinal olmayan bi windows 7 kurunca da başıma dert oldu. Windows 8.1'e geri dönmek istiyorum fakat ürün kodum yok. İnternette bir sürü şey yazıyor ama emin değilim. Acaba diyorum ürünün fişi ve garanti belgesiyle birlikte ürünü aldığım Teknosa bayiisine gitsem ürün kodunu alabilir miyim? Size soruyorum; bu SALAKLIĞIMI nasıl düzeltebilirim? Çok pişmanım şu anda. Bir fikriniz ya da bilginiz varsa yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
Merhaba, ürününüzün recovery partitionu var ise ve format atarken silmedi iseniz geri göndürebilirsiniz.
Teknosa'ya gidip sistemi ilk haline döndürebilir misiniz derseniz 30 TL bir ücret karşılığında muhtemelen yaparlar.

Recovery partition var mı yok mu hiç bilmiyorum. Nasıl yapacağım peki?
Hocam daha önce eski bir masaüstü Asus anakartlı külüstür haricinde hiç bir Asus ürünü kullanmadım.
Başka arkadaşlar gelsin bakalım yada Teknosa'ya gidip sistemi fabrika ayarlarına döndürmek istediğinizi söyleyin. Yardımcı olurlar.

Ürün anahtarları leptopların altındaki bir kağıtta yazar genelde(benim leptobum'da yazıyor). Ayrıca anahtar bios'a gömülü olabilir, aynı windows sürümünü yüklediğinde ürün anahtarı otomatik olarak etkinleşir.

Ürün anahtarları leptopların altındaki bir kağıtta yazar genelde(benim leptobum'da yazıyor). Ayrıca anahtar bios'a gömülü olabilir, aynı windows sürümünü yüklediğinde ürün anahtarı otomatik olarak etkinleşir.
Bios'a girip bunu öğrenebilme şansım var mı?
Aynı windows sürümünü nasıl yükleyeceğim? Çok fazla bilgim olmadığı için soruyorum, belki size komik gelebilir :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı