Windows 8 HDD Görmeme Sorunu

bruvabi

Kilopat
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün yeni bir bilgisayar topladım. İşletim sistemi yok içinde boş olmasını istemiştim. Her neyse evde Windows 8 yüklü bir USB Belleğim var her zaman format attığım onu bilgisayara taktım kurulum ekranında hiç bir sürücü bulunamadı hatası verdi. HDD'leri görmedi yani birde daha önceden aldığım Windows 7 CD'm vardı onu taktım o HDD'lerin hepsini gördü ve kuruluma geçtim. Anakartta bir ayar mı yapmam lazım acaba Windows 8 için? BIOS'u biraz kurcaladım Windows 8/8.1 WHQSL Support gibi bir ayar vardı Windows 8 enabled yaptığım zaman hard diskleri görmedi sadeec UEFI olanlar görünür kaldı haliyle yapamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakart modelim: MSI Z170A PRO Z170A Intel Soket 1151
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce BIOS güncelleyin. Daha sonra Windows 10 kurulum USB'si hazırlayın. HDD'nin kablolarını kontrol edin. Sata veya güç kablosundan birisi takmayı unutuyorlar genelde.
 
HDD'lerde sorun yok Windows 7 kurulumu sorunsuz gerçekleşti BIOS Güncellemesini deneyeceğim birde.

Sorunu hallettim hem BIOS'u güncelledim hemde Windows 8 USB'sinde bir hata olabilir diye yeniden USB' ye yazıp format attım bu sefer HDD'lerin hepsini gördü sorunsuz bir şekilde.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı