Windows 8 + Linux + Mac kurulabilen sistem toplama

Vezir

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 3 işletim sistemi (Windows 8 + Linux + Mac) kurabileceğim bir sistem toplamak istiyorum.

Daha önce hazırladığınız GTA 5 için Bilgisayar toplama rehberinde seçtiğiniz parçalar güzel fakat ben bu sistemin depolama özelliklerini biraz yükseltmek istiyorum.

3 işletim sistemini sorunsuz kullanmak için 500GB SSD ve 4TB HDD yapmak istiyorum.

500GB SSD'nin : 250GB Windows 8 - 150 GB Mac - 100 GB Linux kullanacağım.

4TB HDD'nin : 2 TB Windows 8 - 1.5 TB Mac - 500 GB Linux

Hazırladığım Bilgisayarın Kullanım Alanları :

Oyun - Ses , Video ve Fotoğraf kurgu programları , Modelleme vb işlemler.

Bu sistem için seçtiğin monitör : Asus VG248QE 24

Sistem hakkında tavsiye ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim.

SSD'yi bölmektense sadece windows ve mac os kurup 2 tane 250 gblık alsan daha mantıklı olmaz mı? Tabi sadece öneri benimki. Bölünmüş diskler biraz daha yavaş oluyor gibi ya da en azından benim HDD de gördüğüm öyle.

Depolama seviyesini yükseltirsen güzel bir sistem toplamış olursun. :)

Ne kadar yükseltmemi önerirsin ?

Linux'u neden kuracağınızı öğrenebilir miyim?

Oyunlarda windowsa göre daha iyi grafik ve ses performansı alınacağı iddia edilen Linux tabanlı steam os kurmak istiyorum :)

Test etmedim ama yeni bir sistem olduğu için muhtemelen Steam Os düzgün çalışmaz.Bu yüzden Steam Os bilgisayarlar için düzgün sürümünü çıkardıklarında (Şuan yeni bir sistem olduğu için uyumsuzluk sorunları olabilir tahminimce 2015'in ilk veya ikinci çeyrağinde Steam os'un düzgün sürümü çıkar) Linux'un oyun problem çözüleceği gibi Microsoft'a da baya büyük bir darbe vuracağa benziyor.

NOT: Benim linux sistemini kurmak istememdeki asıl amaç , yeni bilgiler edinmeyi sevdiğim için Linux'u merak etmem ve Windows'ta ki kadar virüs olmadığı için bankacılık ve online alışveriş işlemlerimi yapmak için istiyordum.Steam Os'dan sonradan haberim oldu , bu haberle birliktede linux'u daha doğrusu Steam Os'u denemek için sabırsızlanıyorum :D

SSD'yi bölmektense sadece windows ve mac os kurup 2 tane 250 gblık alsan daha mantıklı olmaz mı? Tabi sadece öneri benimki. Bölünmüş diskler biraz daha yavaş oluyor gibi ya da en azından benim HDD de gördüğüm öyle.

Eğer bölünme sistemi yavaşlatıyorsa dediğiniz gerçekten mantıklı.Bütçeyi ayarlayabilirsem 1 tane 500GB SSD alıp ona windows 8 , 2 tane 250GB SSD alıp mac ve linux kurarım.(veya linux ve mac için 2 tane 250 GB SSD almak yerine , mac için 1 tane 250GB SSD , linux için 1 tane 120GB SSD alıp 3 işletim sistemi için 3 farklı SSD alırım.)

Sizce 2014'ün ikinci çeyreğinde çıkacak olan 5. nesil Broadwell işlemciyi mi beklemeliyim yoksa Haswell le devam mı etmeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de araştırdım StemOS'u. Oyunlarda performans artışı Windows 8 ile farksız. Sadece sürekli cüzdanın tırtıklanıyor.

Şuan Steam os ile Windows 8 arasında performasın hemen hemen aynı olmasını Steam Os'un yeni bir sistem olmasına bağlıyorum. Dediğim gibi düzgün sürümün çıkması bana göre 2015'in ilk veya ikinci çeyreğini bulur. Ve işte o zaman Windows'un vay haline :D

Ayrıca 2014'ün ikinci çeyreğinde 5. nesil Broadwell işlemci çıkacakmış. Size göre yeni nesil işlemciyi mi beklemeliyim yoksa enerji tüketimi düşük Haswelle yola devam mı etmeliyim ?

Özel mesaj göndermek için mesaj sayım yeterli olmadığı için buradan yazıyorum ;

"Bir önce ki yazıma yapılan uyarıya ithafen"

Önceleri noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakmazdım. Daha doğrusu noktalama işaretlerinden sonra, boşluk bırakmam gerektiğini bilmiyordum. Uyarılarınız dan sonra araştırınca haklı olduğunuzu ve bu kurallara uyarak yazıların daha kolay anlaşılır hale geldiğini gördüm. Bu nedenle artık her yazımda, noktalama işaretlerine daha çok önem vererek yazıyorum. Bu küçük fakat önemli detay bile sizin ve sitenizin kalitesini belli ediyor, hatamı uyararak düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Boşluk bırakmama alışkanlığı biraz da cep telefonlarında mesaj yazmanın etkisiyle geliştiğini düşünüyorum. En az kontörle en çok şeyi anlatabilmek istiyor insanlar. İlk feda edilen boşluklar oluyor, sonra kelimeler kısalmaya, bozulmaya başlıyor. Şu anda insanlar neredeyse simgelerle anlaşıyorlar.

Daha piyasaya çıkmadığı için söz söylemek yalan olur.

Haklısınız, şu an bekleyip yeni nesil piyasaya çıktığında fiyat ve performansına göre bir değerlendirme yaparak yeni sistemi toplamaya karar verdim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı