Windows 8 nerede hata yaptı?

MuhammedA

Kilopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
4.322
Makaleler
6
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birçoğumuzun Windows 8'e karşı bir önyargısı var. Peki Microsoft nerede hata yaptı da Windows 8 kötü bir OS olarak karşımıza çıktı?
 
En büyük hata Microsoft’un bu işletim sistemini tabletleri öncelikte tutup tasarlamasaydı. Örneğin başlangıçtaki uygulamalar listesi yatay sıralanmıştı ve bu bilgisayarlar için mantıksızdı. Metro uygulamaları pencere halinde çalışmıyordu ve kimse kullanmadı. Ama her şeye rağmen güzel bir işletim sistemiydi bence, deneyesel bir sürümdü.
 
Garip buglar, başlatın olmayışı, denedikleri tam ekran metro uygulamaları insanları alıştıklarının dışına çıkarmaya zorluyordu. Microsoft bile Windows 8'in çok eksik olduğunun farkında olduğu için daha sonrasında getirdiği güncellemeyi daha önce hiç yapmadığı bir şekilde sundu. Windows 8.1. Daha tonla eksiği vardı sistemin. İlk çıktığı zamanlarda indirip deneyimleme şansım olmuştu. Dokunmatik ekranlarla çalışmak için çok hevesli bir sistemdi ama Windows'un kullanıcıları daha çok masaüstü ortamlardaydı. Daha bir çok şey anlatılabilir Windows 8 için. Windows 8.1 ile sorunların bir çoğunu çözdüyseler de Microsoft için istedikleri kadar tutulmayan bir işletim sistemi olmuştu. İnsanlar hala Windows 7'yi tercih ediyorlardı. Dolayısıyla 8 başarısız oldu.
 
Metro arayüzü tamamen tabletler ve ya dokunmatik ekranlar için tasarlamıştı. PC kullanıcıları için Metro arayüzü biraz karışıktı.

Özellikleri güzeldi, özellikle tabletler için bence çok uygundu arayüzü fakat Microsoft bence Windows 8'i çok erken bir zamanda çıkardı, 2012'de. 2012'de tabletler ve dokunmatik ekranlar henüz tam popüler değilken Microsoft Windows 8'i çıkardı. Genelde Windows 8'i PC kullanıcıları kurduğu için Windows 7'ye göre arayüzü daha karmaşık geldi insanlara. Yılların alışkanlığının dışındaydı. İnsanlar Windows 7 varken Windows 8'i görüp geçmediler.

Ayrıca Windows 8'de sorunlar ve buglar vardı.

Microsoft hatasını anlayıp Windows 8.1'i çıkardı. Daha az buglar, PC için düzenlemeler getirdi.

Windows 8 yılına göre çok yenilikçiydi fakat sevilemedi.
 
1- Açılışta masaüstü gelmemesi metro arayüzü karşılaması
2- Metro arayüzünde kapatma seçeneklerinin ve uygulama çekmecesinin olmaması
3- Windows 7'den sonra çıkmış olması

Abartı sebepler saymaya gerek yok. Çünkü bu farkları kapatan 8.1 nispeten sevilen bir sürümdü
 
Bilgisayarlara alışılmamış bir tablet arayüzü getirdiler millet sevmedi bu yüzden. Yoksa performans bakımından windows 7 den daha iyiydi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı