Windows 8 + OS X Yosemite kurulum Missing operating system hatası

Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarıma Mac OS yosemite kurmaya karar verdim. C diskimde win8 vardı zaten. Bende 200 GB'lik D diksiden 50 gb alıp bunu ntfs formatladım (daha sonra disk izlencesinden diski Mac OS X günlüklü biçimlendiririm diye şimdilik ntfs yapmıştım,paragon disk manager bilgisayarımda çalışmıyor. Çalışsaydı Apple hfs formatlayacaktım. Bende AOMEİ Partition Manager ile NTFS formatlamak zorunda kaldım.) 50 gb lik D den aldığım kısma bir harf atamadım ve adını Yosemite dedim(karışmaması için). Daha sonra Clover ile bootladım. Dil seçme ekranında Türkçeyi seçtim. Disk izlencesinden 50 GB'lik Yosemite diskini Mac os x günlüklü olarak biçimlendirdim (bu şekilde NTFS kalkmış oldu ve yerine Mac OS x günlüklü geldi). Bende sonra sürdür dedim .Disk seçmemi istedi benden. 50 GB'lik Yosemite diskini seçtim. Sol altta bulunan özelleştir düğmesine bastım ama sadece işletim sistemi yüklemesi vardı. Zaten kutucukta tik vardı bende ellemedim. Yosemite diskine OS X Yosemite yükle dedim ve o yüklerken bende işlerimi yapayım dedim. Döndüğümde missing operating system yazıyordu. Şimdi artık ne OS X Yosemite ne de Windows 8 kullanabiliyorum. Ne yapacağım.

Konuyu rahat anlamanız için herşeyi anlattım.
Not:Bu mesaj başka bir pc den yazılmıştır.

N52DZX.jpg
aoNYzQ.jpg
YvE6gZ.jpg

edit:Flash bellekteki clover yerine chamaleon bootloader sayesinde hem Windows'u hem yosemite'i başlatabildim. fakat bunu chameleon bootloader yerine Windows'un bootloaderi ile yapmak istiyorum
Not:ben flashbellekteki Chameleon bootloader ile boot ettim. PC deki chameleondan nasıl boot yapcam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı