Windows 8 Program Uyumluluğu

Öncelikle programın ismini bilmemiz bizim yardım etmemizi kolaylaştıracaktır. Eğer vermeden cevap istiyorsan buyur anlatım...

1-) (Eğer direk programın klasöründe isen 2. adıma geç) Öncelikle programın kısayoluna sağ tıkla ve "Dosya Konumunu Aç" tıklayarak çalıştırılan uygulamanın klasörüne gidin.
2-) Buradan programın adı artık neyse (Örn. browser.exe) sağ tıklayarak "Özellikler" > "Uyumluluk" altından önceki işletim sisteminde çalışıyor ise (Misâl önceki işletim sistemin Vista idi ve onda kullanıyordun programı...) "(Tik Atın) Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:" > "Windows 95/98/NT/2000/XP/Vista/7" arasından herhangi birini seçerek pencerenin altındaki "Uygula" ve "Tamam" butonlarına bu pencereden çıkıyoruz.
3-) Artık programı çalıştırabiliriz. Eğer gene çalışmaz ise "MS Virtual PC 2007/2012" veya "Oracle VM VirtualBox" kuruyoruz. Tabi bu sırada eğer elimizde eski işletim sisteminin ISO dosyası var mı yok mu diye bakıyoruz. Yok ise internetten "MSDN" sürüm bulup indiriyoruz. Daha sonra "VirtualBox ile Sanal Makina Üzerine İşletim Sistemi Kurulumu « Penguen Günlüğü" bakarak işletim sistemini kuruyoruz.
4-) En son olarak Sanal Makine ayarlarından atıyorum "Karşıdan İndirilenleri" ortak klasör yapıp sanal makineden erişimi sağlıyoruz ve setup ile programı kurarak kullanıyoruz.

Not: İşletim sistemi kurulumu anlatımı benim değildir ve orada Ubuntu üstüne openSUSE kurmuş. Yalnız menülerde bir farklılık yok. Bilgin olsun !
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı