Windows 8 System32 yüksek RAM kullanımı

Kero Usta

Decapat
Katılım
27 Kasım 2018
Mesajlar
1
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Öğrencisi (amatör,kendi başına)
Selamun aleyküm öncelikle şimdi sorum şu: Bilgisayar Win 7 idi eskiden. Sonra internet explorerdan gelen Windows 10 bildirimi ile bilgisayarı Win 10'a yükselttik. Bundan sonra bunun eksik indiğini öğrendik başlarken falan Win 7 müziği çalıyodu zaten.sonra bu açılmamaya başladı bilgisayarcıya verdik RAM' bozukmuş onu söktü ve yeni Win 8 yükledi formatladı önce tabi. Lenovo olduğunu zannediyordu bu oysa toplamaydı. Sonra kasmaya başladı ve görev yöneticisini açınca %99 RAM kullandığını gördük. 2 GB RAM'ı vardı onun hepsini System 32 kullanıyodu. Resim atacağım zaten. Tekrar formatlamak gerekiyomuş kesin şerefsiz bilgisayarcı yaptı öyle bi daha gelsinler para kasim diye. Bunun formatsız çözümünü bulabilir misiniz acaba?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    203,3 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence adama gidin durumu anlatın eski ram i tekrardan taktırın. Ondan sonra temiz bir format atın kendiniz sıkıntısı kalmaz. Zaten format atmak o kadar zor birşey değil.

Technopat youtube kanalında baya bir video var bu konuda.

Ek olarakta zorda kalmadıkça bilgisayarcıya gitmenizi önermem. İyi olanını bulamazsanız para için sağlam olan bilgisayarı da bozar verir :D
 
Windowsunuzu crack ile lisanslamışlar. Ondan dolayı problem yaşamanız büyük ihtimal. Kaldı ki 2GB RAM maalesef kullandığınız her 2 işletim sistemi için de fazlasıyla yetersiz.
 
Eğer bilgisayarcıya vermeden önce herhangibir kasma sorunu falan yaşamadıysan ve adam sana bozuk diye çalışan normal RAM'ı senden söküp aldıysa git geri iste RAM'ımı ver diye. Adam sizi büyük ihtimalle saf sanıyor bu bilgisayarcılara güvenmeyeceksin düzeltiyoruz ayağına çalıp çırpıyorlar. 2 GB ram anca 32 bit işletim sistemi kullanmana yardımcı olur o da zar zor 64 bit ise hiç kullanamazsın nedeni ise arkaplan uygulamalarının daha fazla RAM alanına ihtiyacından doalyı size kasma ve ya drop sorunu yaratır. En kötü durum ise size Wİndows 8 kurmuş olması Microsoft'un geliştirdiği en az stabil işletim sistemi olabilir.
Kısaca sorununuz yazılımsal değil ve RAM ihtiyacından kaynaklanan bir sorun yani donanımsal yetersizlik gidip ''bozuk'' diye sökülmüş RAM'ınızı geri alıp kendiniz kolaylıkla takabilirsiniz ve eğer çalışıyorsa sorununuz çözülecektir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı