Windows 8 bütün sürümlerini x32 ve x64 Türkçe olarak yaklaşık 700-800 kB/s ile şu linkten indirdim. (8 mbps netlimitsiz TTNet kullanıyorum)
Torrent Turk Torrent TurkDepo :: " Windows 8 x64 x86 Tüm Sürümler - TR Full Lisans " Detayları
Yaklaşık 1,5 saatimi almıştı sanırım.
USB'den boot yaparak gayet hızlı bir şekilde yeni aldığım MSI GE60 0ND Notebookuma kurulum yaptım(Win8 Pro x64). Windows 8 güncelleştirmelerini ve bir kaç donanım sürücüsünü kurdum. Geri kalan sürücüleri de indiriyorum şuan.
Ama aktivasyon yapamadım. Pek çok key denedim ama sürekli server hatası verdi. Sanırım artık serverlar kapalı. :/ Microsoft Toolkit'i de deneyecektim ama daha öncesinde KMS Server'ından işlem yaptığım için olsa gerek açmadı bile. Sanırım Win8 kendini korumaya aldı. Emin değilim... Yeniden indirip deneme yapacağım.
Şimdi farklı aktivasyon seçenekleri arıyorum Windows 8'i satın alana kadar. Bir kampanya, çekiliş v.s. bir şey bekliyorum Windows 8 için.

O zamana kadar kısmen etkinleştirilmiş bir Win8 kullanmak istiyorum. (Çünkü pek çok özellik aktif durumda değil ve bu gerçekten çok daraltıyor insanı. Kendi PC'nizde misafir gibisiniz.

)
Sormak istediğim şey:
KMS serverları hala aktif mi? Yoksa ben mi yanlış yaptım? Aktif bir kaç key buldum(diğer keyler engellenmişken engelleme hatası vermeyen keyler vardı, oradan anladım aktif olduklarını). Ama serverlar hata verip durdu. Şu serverları denedim:
win8kms4.mooo.com
lunar21.no-ip.org:80
lunar21.no-ip.org:1688
fourdeltaone.net:1688
kms.cc.columbia.edu:1688
Şuan başka bir PC'de olduğum için hataların kodlarını veya fotoğraflarını alamadım. Kusura bakmayın. PC'ye girdiğimde eğer isterseniz hata kodlarını ve fotoğrafı eklerim.
İyi forumlar...
Edit//
Buyrun hata mesajı:
2. Edit//
Aktivasyonu Microsoft Tool Kit ile yaptım.
http://forums.mydigitallife.info/th...T-and-TOOLS-v-3-0/page909?p=772994#post772994
Neden ilk yaptığımda çalışmadı anlamadım. Yukarıda verdiğim crackerların asıl web sitesinden indirdiğim yazılım ile oldu aktivasyon.
İnşallah ileride bir sorun çıkmaz.
- - - Güncellendi - - -
Haydaaa!

Bu gün PC'ye yeniden başlattığımda(driverları kuruyordum) AutoKMS hatası verdi açılır açılmaz ve Win8 yeniden aktivasyonsuz hale geldi. Yeniden MS Tool Kit ile aktivasyon yapayım dedim hata verdi:
----------------------------------------
Installing Any Matching Volume Keys.
Attempting To Activate Microsoft Windows
Attempting to Activate Professional
ERROR CODE: 0xC004F074
ERROR TEXT: The Software Licensing Service reported that the product could not be activated. No Key Management Service (KMS) could be contacted. Please see the Application Event Log for additional information.
<Product activation failed>
AutoKMS, KMS Server gibi seçenekleri denedim programda ama olmadı. Aktivasyon yapacağı keye göz attım, hala çalışır durumdaydı:
<Product key installation successful>
Neler oluyor?

Hiç bir şey anlamadım. MS yakaladı mı beni yoksa?
Edit//
PC'yi bir süre sonra yeniden başlattığımda ise etkinleştirme geri geldi. Geri geldiğinde Comodo Firewall'dan izin istedi AutoKMS. Sanırım Comodo engellemiş.

İzini verdim. Düzeldi.