Çözüldü Windows 8 Wireless kopma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahmet Epli

Kilopat
Makaleler
1
Windows 8'i kötülemek gibi bir amacım yok. Severek kullandığım bir işletim sistemi. Şimdiye kadar W8'de yaşadığım tek sorun diyebilirim. Windows 8'e geçtiğimden beri dememin sebebi W7 de kullandım fakat böyle bir sorun olmamıştı.

Kullandığım Wireless cihazı: TL-WN321G - TP-LINKe hoş geldiniz

Şimdiden teşekkürler.

Wireless cihazının kablosu ne? hareket ettirdiğin kablo nedir? yoksa usb uzatma kablosuylamı bağladın? USB Wireless cihazını (anakartın arkasında)başka usb portuna takıp denedin mi?

Cihazın Windows 8 sürücüsü yok...

Windows 7 sürücüsünü denemelisin bir umut olarak eğer sürücü yüklemediysen Windows 8 standar USB Wireless Adapter olarak görmüş sürücü yüklemiştir.

Şununla bir güncelleme yapar mısın ?

TL-WN321G - TP-LINKe hoş geldiniz

Cihaz kendini kapatıyor gördüğüm kadarı ile kopmadan ziyade. Bende de aynı ürün vardı 25-30 metre sonrası sinyal 1. seviyeye gelirdi...

Birde aygıt yöneticisi > ağ bağdaştırıcılarının resmini koyarmısın ?

Modem marka model nedir bu arada ?

Wireless cihazını 1 metrelik bir uzatma kablosu var. Direkt kasaya bağlamadım. En iyi sinyali nereden alabiliyorsam oraya uzatmak için.

- - - Güncellendi - - -

BIOS ve Ekran kartının son güncellemeleri yapılı durumda.

Wireless cihazını 1 metrelik bir uzatma kablosu var. Direk kasaya bağlamadım. En iyi sinyali nereden alabiliyorsam oraya uzatmak için.

- - - Güncellendi - - -

BIOS ve Ekran kartının son güncellemeleri yapılı durumda.

:) Yok öyle bi numara, o sana iyi çekim gücü vermez aksine güç yetersizliğinden sinyalini düşürür. Çabuk değiştir ve dediğim gibi kasanın arkasındaki (kasa önündede kablo mesafesinden dolayı aynı problem oluşabilir) girişlerden birine sadece cihazın kendisini tak! Aksi halde tam performans alamazsın. Bir de Windows 7 sürücüsüyle kullanmaya devam edebilirsin.

Dediğim ve göründüğü gibi Windows 8 cihaz için stantart sürücü yüklemiş cihazı çalıştırmak için.

İlk mesajımda verdiğim linkten sürücüyü güncelleyin.

Cihazın standart kurulumu bu şekildir ve değil 20mbit 50mbit hız sağlar, geriye diğer etkenler kalır oda; Modem kalite-uzaklık, internet saglayıcı firmanın bölgedeki teknik desteği, virüs ve benzeri yavaşlatıcı (torrent gibi) etkenlerin Pc de aktif olması.
Önemli bir noktada internet sağlayıcı firmanın size verdiği tarifede AKK (hızda 50gb kota) uygulaması var mı? Mesela ben ayın 15 günden fazlasını tarifem 8mbit olmasına rağmen 3/4mbit ile geçirmek zorunda kalıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı