Windows 8 Yönetici İzinleri

cezaxceza

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2013
Mesajlar
11
Arkadaşlar 3 kullanıcılı bir Windows 8 kullanmaktayım ve diğer kullanıcılara dosyalara erişim dosya ekleme izni verdim. Fakat bazı dosyaları yanlışlıkla sildiklerini fark ettim. Dosya silmelerini engelleyebileceğim ve diğer kullanıcıların dosyalara erişebileceği bir formül aramaktayım. YANİ ÖZETLE : Dosya veya klasör silerken yönetici izni oluşturmak istiyorum. Teşekkürler.
 
Admin hesabından , hangi klasör ve dosyaların silinmemesini değiştirilmemesini istiyorsan , o dosya ve klasörlere sağ tıklayıp Özellikler, oradan Güvenlik sekmesine gelin. Grup ya da kullanıcı adları yazan kısımda kullanıcı hesapları vardır. Düzenleyi tıklayın. Kendi hesabın dışındakilere Sadece "Okuma" veya "Okuma ve Yürütme" izinlerini ver. Tam Denetim , Değiştirme , Yazma , Özel izinler izinlerini ise verme.

Ayrıntılar için : Dosya veya klasöre izin uygularken bilinmesi gerekenler
 
Hocam 8 ve 8.1 de tam administrator yetkisi alamadım ben. Windows 7 de direk net user yazınca full yetki geliyordu ama zamanında çok uğraştım kopyalama uygulama vs açılmasında niyeyse tam yetki alamadım.
 
Win 8'de ilk Kullanıcı adı administrator yetkisine sahip oluyor diğer kullanıcı adları standart kullanıcı olarak görünüyor. Ayrıca standart kullanıcıların program kurma yetkiside yok .(Windows mağazası hariç) Burada yapman gereken administrator yetkisine ait hesaptan diğer kullanıcıları yönetici olarak tanımlaman gerekiyor.
 
Win 8'de ilk kullanıcı adı administrator yetkisine sahip oluyor diğer kullanıcı adları standart kullanıcı olarak görünüyor. Ayrıca standart kullanıcıların program kurma yetkiside yok .(Windows mağazası hariç) burada yapman gereken administrator yetkisine ait hesaptan diğer kullanıcıları yönetici olarak tanımlaman gerekiyor.

Evet bende öyle yeptım Administrator yetkisini elindem aldım artık yönetici olarak bende de kullanıcı adım yani User'i yönetici olarak gösteriyor her şeyin için sana sonsuz sınırsız teşekkür ederim yani sonsuz sınırsız teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı