Windows 8'de ''dıııııt, zıııın'' vb sesler ile arada bir kısa süreli kasma

shade

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
19
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar kullandığım Windows 8 Pro 64 Bit işletim sistemi ve crack'li bir sistem bu. Arada bir (mesela her 2 saatte bir denebilir) kısa süreli kasmalar yapıyor (5-6 saniye süren kasmalar). Derdimi tam anlatamadım sanırım ama mesela müzik açıksa yada işte video falan izleniyorsa PC'de yani bir şekilde PC'de ses çalınıyorsa böyle arka arkaya üç beş defa birer saniyelik donmalar ya da şöyle bir kelime ile anlatayım donaksamalar yaşıyorum.

Birçok forumda anlattım derdimi ama çare bulamadım. Driverler'dan kaynaklanıyor diyen var, format at diyen var vs. Yaşayan var mı ya da nasıl çözerim bunu. Eski Windows 8'i silip başka bir tane indirip başka bir crack ile kurdum tekrar o da yaramadı.

Benim Laptop Toshiba ama mesela Asus laptop kullanan başka bir arkadaşta da aynı sorun var. Çözemedik. Bilen varsa yardım ederse çok makbule geçer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8'i masaüstünde korsan olarak kullanıyorum. Masaüstünde hotmail id ile markete giriş yapmaya çalıştığımda bir sefer çöktü sistem. Tekrar Windows 8'e formatladığımda bir daha markete girmeye veya başka bir uygulamaya hotmail id yazmaya çalışmadım. Kullandığınız crack yazılımı kms mi?
 
Technopat, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz en üst seviye yerdir fakat bu bilgileri ayrıntılı bir biçimde cevaplamanız gerek.


  • Bilgisayarınızın tam modeli nedir?
  • Hangi Crack kullandınız?
  • Kurulumdan sonra hangi sürücüleri, nereden kurdunuz?
  • Hangi programların, hangi sürümlerini kurdunuz?
  • Laptoplarınız kaç yıllık?
 
Şimdi ilk olarak ne idüğü belli olmayan Crack'ler kullanma. Çöp sitelerde takılırsan çöp Crack kullanırsın ve bu da çöp bir sisteme neden olur.

Paran yoksa, korsan kullanmak zorundaysan (kesinlikle tasvip etmiyoruz) Microsoft Toolkit kullan.

Soruna gelince: Tahmini 2010'dan beri sistemi hiç temizlemedin. Kasayı aç, fanı sök. Fanın pervanesini sök ve ızgaralarını temizle. Ayrıca! Bu çok önemli! Kurumuş termal macunu iyice sil ve yeni termal macun alıp (30 TL) uygula.

Daha da mantıklı bir tavsiyem ise biraz daha verip iyi bir soğutucu al:

Akasa Venom Pico LGA775/1155/1156 & Amd 754/939/940/AM3/FM1 Uy.PWM Fanlı İşlemci Soğutucusu AK-CC4009EP01 | hızlıal.com
 
Windows 8 için hiçbir Crack kullanmadan etkinleştirme yapılabilen bir yöntem var, KMS emülasyonu ile. Ayrıca sorunsuz çalışan bir Crack de var istersen: Microsoft Toolkit.

Bu forumda herkes Windows 8 kullanıyor ve neredeyse herkes KMS ile etkinleştirdi. Hiç kimse en ufak bir sorun bile yaşamadı. Windows 8 sorunsuz bir işletim sistemi. Sanırım sen yanlış bir şeyler yapıyorsun ya da donanımsal bir hata var sisteminde.
 
  • Kullandığım Crack Kms W8 AIO Tool v1.1.0.1
  • Microsoft Toolkit 2.4.3 Buldum Bunla Tekrar Format atarak crack lesem olurmu?
  • Windows 8 ile bi kötüleme yapmadım Recep Abi sadece kendi şahsi fikrin nede olsa ilk sürüm hatalar olabilir belki dedim sözlerim yanlış anlaşılmasın nede olsa kul yapısı sonuçta. Windows 8 Crack'li kullananlarda oldu ben dahi arkadaşlarım sorunlarla boğuşuyoruz hala. Bende severim Windows 8'i performansına bile hayranım ama sadece demek istedim ki eğer orjinal kullanan varsa crack'siz onlardada aynı hatalar oluyorsa herkez bilgilensin , olmadı haberimiz olsun. Boşuna uğraşmayalım sonuçta her zaman sistem alacak gücümüz yok zarar vermeden 7'yle idare edelim yeni Windows 8.1 çıkmasını bekleyelim. Yada düzgün bi crack.
  • Yanlış birşeyler yada hatalı kurulum da yapılmadı yazımda belirttim kurduğum driverlara kadar. Donanım hatası yok geçen vatan bilgisayar'a da gitti pc orda incelendi. Donanım hatası olsa ben hariç iki arkadaşımda aynı sorunlarla uğraşmazdık. Bundan önceki yazımda da belirtiğim gibi orjinal sürümde hatalar varsa ki bilmiyorum kullanan arkadaşımda yok kötülemekte istemem Windows 8.1 beklerim. Diğer bir düşüncem genel bi crack hatası tam sistemin çalışmaması yani yarım yamalak.

Sıfır format atıp Toolkit ile etkinleştirebilirsiniz. Öte yandan bir de HD Tune 5.00 ile hard diskin SMART değerlerini paylaş ;)

Windows 8.1'i kurdum ve hiç fark görmedim. 8.1 Service Pack gibi bir şey değil. Windows 8 mükemmel bir işletim sistemi ve bu yüzden Service pack çıkmayacak.

KMS emülasyonu dediğiniz nasıl bir yöntem acaba ayrıntısından bahsedebilir misiniz ?

Windows 8'in etkinleştirlmesinde sistem bir KMS anahtar sunucusu ile iletişim kurarak key'in orijinalliğini kontrol eder ve gerekli orijinallik dosyalarını alır. KMS emülasyonu, bu sunucunun bir kopyasını yapmaktır.
 
Malesef bende de aynı sorun var ve bende crack'li kullanıyorum. Ara sıra donmalar ve hatta uygulamada iken siyah ekran verip işletim sistemi yanıt vermez duruma geçip garip çızırdama sesleri ile bilgisayarı resetlemem benim başımdaki olay.

Tekrar başlattımda Hata raporu gönderilmesi ile Uyarı penceresi ile başlaması işletim sistemin. İşin garip tarafı üç arkadaşıma da aynı işletim sistemini kurdum ve onlarda crack'li kullanıyorlar, birinin sistemi bayağı eski ilk çıkan Core 2'lerden onda sorun çıkmamış stabil çalışıyomuş, diğer iki arkadaşımın biri yeni sistem yeni toplandı FX 6300,diğer sistem Q9300 aynı benim yaşadığım sorunlar var. Benim sistemimde Q9400 çözemedim ben de sorunu.

Sistemi tekrar kurup Recep Baltaş'ın söyledigi KMS ile veya Microsoft Tolkit kullanarak etkinleştir. Eğer yine donmalar yaşarsan ekran kartı driver 320.18 sürücüsünü kaldır. Netten driver sweeper ile kalan artık dosyaları sil bu betayı kurmanı 320.49 http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/63168 öneririm. Sorun devam ederse eski sürücülerden sorunsuz bunu deneyebilirsin 314.22 http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/59680 ben senin kurdugun 320.18 sürücüsünde sorun olabilecegini düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı