Windows 8'den Windows 10'a geçilmeli mi?

Thomas_Anderson

Megapat
500 GB 7200 RPM Hard disk var şu an kullandığım laptopta. Önceden Windows 10 kuruluydu, sonradan Windows 8'e çevirdim ve çok sıkıntılı. Sizce Windows 10'a çevirmeli miyim?

Sistem:
  • i5 6200U CPU
  • 4 GB 2133 MHz RAM
  • Nvidia Geforce 920MX GPU
  • 500 GB 7200 RPM Hard disk

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB RAM ile Windows 10 'a geçmenizi önermem. Sistemim boştayken 3.8 GB RAM tüketiyor.
O sizin bilgisayarınızda 16 GB RAM olduğu için olabilir. RAM 4 GB olduğundan değil sistemde SSD olmadığı için önermiyorum ben ama çok fark yaratmayacaktır. Windows 10 kullanmanız daha mantıklı.

10 yıllık exper laptop`a Windows 10 kurdum ilk çıktığında. Akıcı değil ama sorunum yok. 4 gb ram az kalabilir. Hatta şöyle söyleyim, Windows 10 daha çok gereksinim isteyen bir sistem ancak Windows 8'e göre kesinlikle karşılığı veren bir sistem. Oyun oynuyorsan zaten şu zamanda 4 gb ram çoğu sistemde yetersiz ama benim gibi ufakta olsa ssd takarak (120gb gibi, şuan baya uygun fiyatları) sistemini hızlandırabilirsin. Ram takviyesi de yaparsan zaten günlük kullanım ve basit oyunlar için son nesil bir işletim sistemini rahat kullanabilirsiniz. Bence Windows 10 kurmalısınız.

O sizin bilgisayarınızda 16 GB RAM olduğu için olabilir. RAM 4 GB olduğundan değil sistemde SSD olmadığı için önermiyorum ben ama çok fark yaratmayacaktır. Windows 10 kullanmanız daha mantıklı.
Dostum Windows 10 kullanmaya 16 gb ram taktığım gibi başlamadım 6 gb ramla windows 10 kullandığım zamanlarda olmuştu bir kaç yıl önce, ozamanda fazladan ram tüketiyordu halada tüketiyor. Hatta sırf bu yüzden windows 7 ye kaç kez döndüğümü bilirim ozamanlar. Kesinlikle windows 10 da en önemli şeylerden biri gerçekten ssd önemli derecede etkiliyor günlük kullanımdan diğer kullanımlara kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı