Windows 8'den Windows 8.1'e geçilir mi?

Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar artık Windows 10'a geçtim eskisinden daha iyi çalışıyor.

Şimdi arkadaşlar Windows old klasörünü silmeli miyim?

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar artık Windows 10'a geçtim eskisinden daha iyi çalışıyor.

Şimdi arkadaşlar Windows old klasörünü silmeli miyim?
Windows.old klasörü eski windows'tan kalan dosyaları tutuyor.
Silip silmemek size kalmış.

Hocam ekim 2025'te Windows 10 desteği bitecek. Destek bittikten sonra kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Zaten eski Windows sürümleri ile uğraştığınıza göre düşük donanımlı sisteminiz var. Bence Linux Mint kullanın. Xfce masaüstü ortamı iyidir. Ben kendi bilgisayarımda cinnamon masaüstü ortamını kullanıyorum. Tavsiye ederim. Linux bence çok güzel.

Hocam ekim 2025'te Windows 10 desteği bitecek. Destek bittikten sonra kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Zaten eski Windows sürümleri ile uğraştığınıza göre düşük donanımlı sisteminiz var. Bence Linux Mint kullanın. Xfce masaüstü ortamı iyidir. Ben kendi bilgisayarımda cinnamon masaüstü ortamını kullanıyorum. Tavsiye ederim. Linux bence çok güzel.
Hocam linux'u bende severimde uzun süredir windows'tan başka şey kullanmadığım için linux biraz karmaşık geliyor.

Hocam Linux'u bende severimde uzun süredir Windows'tan başka şey kullanmadığım için Linux biraz karmaşık geliyor.

Ben kendi bilgisayarıma 2 gün önce kurdum. Bende tedirgindim korkuyordum acaba karışık gelir mi? Kullanabilir miyim diye. 2 günde çoğu şeye alıştım ve Windows bir daha yüklemeyi düşünmüyorum. ancak kafama silah dayarlarsa Windows yüklerim :)
Sizin bilgisayarınızda yedeklenecek fazla veri yoksa ve önünüzde geçmek için engel yoksa bence bir şans verin. Ben bile RTX 4060'lı 16 GB RAM'li PC de Linux kullanıyorsam ve memnunsam siz neden kullanmayasınız ki. Hatta benim değil sizin kullanmanız lazım. :)

Ben kendi bilgisayarıma 2 gün önce kurdum. Bende tedirgindim korkuyordum acaba karışık gelir mi? Kullanabilir miyim diye. 2 günde çoğu şeye alıştım ve Windows bir daha yüklemeyi düşünmüyorum. ancak kafama silah dayarlarsa Windows yüklerim :)
Sizin bilgisayarınızda yedeklenecek fazla veri yoksa ve önünüzde geçmek için engel yoksa bence bir şans verin. Ben bile RTX 4060'lı 16 GB RAM'li PC de Linux kullanıyorsam ve memnunsam siz neden kullanmayasınız ki. Hatta benim değil sizin kullanmanız lazım. :)

Peki hocam linux'ta exe dosyaları çalıştırıyor mu oyun ve program desteği var mıdır?

Peki hocam Linux'ta EXE dosyaları çalıştırıyor mu oyun ve program desteği var mıdır?

Ne ile ilgili EXE dosyası çalıştırdığına bağlı. Çoğunluğu çalışır ama tek tük çalışmayan çıkar. Bazıları da açılır ama kararlı çalışmaz. Oyuna gelecek olursak. Korsan çok güzel çalışmayabilir. Ama Epic Games, Steam ve benzeri servislerdeki çoğu oyun çalışıyor. Hatta ProtonDB adlı siteden kütüphanenizdeki oynadığınız oyunları aratıp çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Benim oynadığım bütün oyunlar Windows'taki gibi akıcı çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video çok detaylı bunu izleyin.

Program desteği var mıdır?

Bu soruyu görmemişim pardon. Neredeyse bütün programlar çalışıyor. Ama Microsoft Office veya Photoshop gibi programlar açılmıyor bile. Ama alternatifleri var. Kullandığınız programları bilmiyorum. Araştırmanız lazım. Kesin bir şey diyemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı