Windows 8'in 7'ye göre ne gibi farklılıkları vardır?

fixit

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2013
Mesajlar
432
Windows 8'in 7'ye göre ne gibi farklılıkları vardır? Windows 8 bilgisayarıma diğer işletim sistemlerine göre ne gibi faydalar sağlar?
 
RTM sürümünü çıktığından beri kullanıyorum ve bence gelmiş geçmiş en kararlı çalışan Windows. Aynı zamanda da inanılmaz kullanışlı. Eskiden Başlat menüsü diye bir zımbırtı vardı, açmak için fareyi üstüne getirmek zorundaydık. Oysa ki artık ekranın en sol altına kör bir biçimde tıklıyorsun ve tek tuşla, alt menülerde dolaşmadan, bütün programlarına erişebiliyorsun. Bulamadığın program varsa da anında adını yazıp aramaya başlayabiliyorsun. Ayrıca oyunları veya multimedya programlarını bu ekran kategroileştirebiliyorsun ve bu ekranı desenli hale getirip daha da kişiselleştirebiliyorsun.

Bunun yanında eskiden denetim masası olsun, program ekle kaldır olsun, buralara girmek bir işkence idi ve en az 3 adımda gerçekleştirdi. Artık bunlara iki tıkla ulaşıyorsun. Ekranın en sol alt kısmına sağ tıkladığında hepsi elinin altında. Yine eskiden dosya kopyalarken 10 tane pencere açılırdı. Oysa şimdi hepsi tek bir ekranda birleşiyor.

Eskiden Del ile dosya silmek istediğimizde bile sistem soru sorardı. Şimdi nasıl olsa geri dönüşüme gittiği için sormuyor.

Progrmalar arası geçiş de çok daha hızlı. Metro uygulamalarına geçmek için en sol üste tıklamak yeterli.

Ben 2 hafta ön yargılı bir biçimde kendini zorlayıp kullandıktan sonra Windows 8 diyorum, başka bir şey demiyorum. Windows 8, şahsi fikrimce bir facia değildir, bugüne kadar olması gerekenin yapılmaya cesaret edildiği ilk işletim sistemidir.

Uyum konusunda da, 1997 yapımı Fallout bile sorunsuz çalışmaktadır. FIFA 2007 de, Lord of the Rings de...
 
Windows 8 gerçekten olmuş. İso dosyaları için Daemon Tools kullanırdık açmak için Windows 8 artık iso dosyalarını açabiliyor. Bir de yüklü pdf okuyucusu ile beraber geliyor. Bence kullanması çok zevkli. Hemen geçmeni öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız için en güncel sürücüleri kurduğundan dolayı evet, bilgisayarınız hızlanıyor.
Recep abi Windows 8 Pro'yu Kutulu olarak yani UPGRADE olarak nereden satın alabiliriz? Ben Türkiye'de bir türlü satın alabileceğim online site göremedim. Lütfen herhangi bir site gösterirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı