Çözüldü Windows Açılırken İşletim Sistemi Sorması Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Yıldız

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün kendime bir ssd almış bulundum. Ssd' ye Windows 8.1 formatı attım. Şimdi depolama amaçlı kullandığım hdd' nin içindede Windows 8.1 vardı. Ben o diskin içindeki Windows' u silmeme rağmen bana hala açılışta işletim sistemi soruyor. Bunu sormasını nasıl engelleyebilirim ?

Son düzenleme:
EasyBCD adlı yazılım ile başlangıç ayarlarını değiştirerek düzeltebilirsiniz.
Önerdiğiniz uygulamayı indirdim ancak uygulama çalışmıyor. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar deneyeceğim.

EasyBCD adlı yazılım ile başlangıç ayarlarını değiştirerek düzeltebilirsiniz.
Dediğiniz program tekrar denedim ve çalıştı. Teşekkürler sorunu çözdüm.

Son düzenleme:
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem kısmına gelin. Gelişmiş Sistem Ayarları --> Gelişmiş sekmesi --> Başlangıç ve Kurtarma --> Ayarlar --> Varsayılan işletim sistemini seçin. İşletim sistemlerini gösterme süresine tik koyup 0(sıfır) yapın. Tamam diyip çıkın.

Ardından sisteminizi başlatın. Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi | Technopat Sosyal 1. adımdakini anlatıldığı gibi aynen uygulayın.

Direk içinden sildim tüm Windows dosyalarını. Biçimlendirmem mi gerekiyor ?

Zaten yeni format attım neden tekrar format atmam gereksin ki ?
Evet içindeki dosyaları baiçimlendirmen lazımdı çünkü senin görmediğin inf. Ve aytfon dosyaları olabiliyor. Bir diğeri ise bilgisayarın özelliklerinden sistem başlangıç kurtarma bölümünde yüklü siteler gözükecek ordan. Kullanmadığız sistemi siler yada devredışı bırakırsınız böylece açılışta sormadan geçer

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı