Çözüldü Windows Açılırken "Sınır Dışı" Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anonim FTP

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Geleceğin Mühendis Adayı
Merhaba arkadaşlar,

Bu sorun gerçekten canımı çok sıkmaya başladı. Sinirden çıldırmak üzereyim. Lütfen yardım edin.
Şimdi olay şöyle cereyan etti. Benim şu an bu hatayı alan bilgisayarım da Asus R7 240 2 GB takılı idi. Daha sonra güncel sistem toplayınca o kartı sattım ve yerine HD3450 taktım. Amaç kardeşim internette geziniyor onun işine yarasın diye. Daha sonra güzel bir temizleme yaptım bilgisayarın kasasını. Ilk önce ekran kartına bağladım monitörü. Normal her sey güzel açılıyor windows geliyor ama tam Hoş Geldiniz yazısı geldiği zaman ekranda "Sınır Dışı" Hatasını alıyorum. Daha sonra onboard ekran kartına geçiyorum bilgisayar şakır şakır açılıyor sorunsuz işlem yapabiliyorum. Nedir bu sınır dışı hatası ? Internette çözünürlük ile ilgili bir şeyler diyor ama çözümü yok. Lütfen yardım edin. Her türlü fotoğraf ya da video atmaya hazırım yeter ki şu sorun düzelsin. Format at düzelir derseniz atacağım o derece sinirimi bozuldu. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun çözüldü. Format yada sürüm yükseltmek boşa zaman harcamakmış iyi ki o işlere girmedim. Çözmek için bir çok yol var. Benim kullandığım yol ise şöyle. Bilgisayarı açıp F8 Tuşuna basarak , düşük video kalitesinde bilgisayarı başlat denen bir seçenek var onu seçtim. Ardından bilgisayar açıldı. Sorunsuz bir şekilde. Daha sonra Denetim Masası üzerinden çözünürlük ayarını yaptım ve sistem şuan şakır şakır çalışıyor.

Diğer bir çözüm ise bunuda test ettim belki bir daha başıma gelirse diye. Yüksek çözünürlük destekleyen başka bir yere bağlayın bilgisayarınızı. Ben kendim televizyona bağladım. Bu sefer gene bilgisayarı açıp çözünürlük düşürüp monitöre bağladım. Gene şakır şakır çalıştı.
Büyük ihtimal bilgisayarın ayarlı olduğu çözünürlük monitörün desteklediği maksimum çözünürlüğün üzerinde bu yüzden monitör görüntü veremiyor ve sınır dışı yazıyor. Format atmak sorunu düzeltir ama format atmak istemiyorsan da 1-2 çözümü olabilir. Daha yüksek çözünürlüklü ekran kullanmak ya da güvenli kipte açılıyorsa açıp çözünürlüğü düşürmek gibi...

Sorun çözüldü. Format yada sürüm yükseltmek boşa zaman harcamakmış iyi ki o işlere girmedim. Çözmek için bir çok yol var. Benim kullandığım yol ise şöyle. Bilgisayarı açıp F8 Tuşuna basarak , düşük video kalitesinde bilgisayarı başlat denen bir seçenek var onu seçtim. Ardından bilgisayar açıldı. Sorunsuz bir şekilde. Daha sonra Denetim Masası üzerinden çözünürlük ayarını yaptım ve sistem şuan şakır şakır çalışıyor.

Diğer bir çözüm ise bunuda test ettim belki bir daha başıma gelirse diye. Yüksek çözünürlük destekleyen başka bir yere bağlayın bilgisayarınızı. Ben kendim televizyona bağladım. Bu sefer gene bilgisayarı açıp çözünürlük düşürüp monitöre bağladım. Gene şakır şakır çalıştı.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı