Windows ARM İçin x64 Uygulama Desteği Geliyor

Ben şu anda Linux cemiyeti bunun karşısında ne yapacak onu merak ediyorum.
Bildiğim kadarı ile Linux üzerinde bunu çalıştıran bir altsistem yok.

Kim dedi onu :D?
Linux şu an 20'ye yakın platformda destek sağlıyor. Bunlarına rasında ilk sıralarda ARM da var :)
Ek olarak ARM desteği hepsinden önce Linux ve FreeBSD tarafına daha 2000'li yılların başında gelmişti.
Ama dediğiniz gibi asıl Linux dağıtımlarının bu tarz çalışmaları yok.

Bir çok Linux dağıtımına bakarsanız arm için destek sunulduğu belirtlir. Yakında M1 işlemci için Linux kuran çılgınlar bile çıkar ortaya :)

Bir de bu teknolojilere ilk desteği Linux verdi. Yani bu konuda bile yine Linux'ta gerideler.

Ama dediğiniz gibi asıl Linux dağıtımlarının bu tarz çalışmaları yok.
Buna katılmıyorum. Her yeni Linux çekirdeğiyle birlikte yeni ARM SoC'lere destek veriliyor ve ARM tarafında performans iyileştirmeleri yapılıyor. Ayrıca GNU/Linux tarafındaki çoğu yazılım açık kaynaklı olduğu için kaynak kodlarından ARM için derleme yapıp ARM için yazılım deposu oluşturabiliyorlar. Bu da native ARM uygulamaları demek. Zaten GNU/Linux kullanıcıları depo dışından nadiren bir şeyler kurar. Onun dışında AMD64 yazılımlarını doğrudan çalıştırabilir miyiz bilmiyorum. Raspberry Pi 4 üzerinde Visual Studio Code çalıştırmayı deneyebilirdim ama şu anda yanımda değil.

Türkiye, ARM mimarisinin lisansını satın alıp kendi işlemcisini üretebilir mi? En azından üretmeye çalışabilir mi? Yanlış bilmiyorsam ARM mimarisi Avrupa'dan çıkma.
ARM mimarisi işlemciyi elinde makine varsa evde bile yapabilirsin. Lisans ücretleri özeleştirmediğin sürece yok diye biliyorum. Ondan yayıldı zaten.

Kim dedi onu :D?
Linux şu an 20'ye yakın platformda destek sağlıyor. Bunlarına rasında ilk sıralarda ARM da var :)
Ek olarak ARM desteği hepsinden önce Linux ve FreeBSD tarafına daha 2000'li yılların başında gelmişti.

Bir çok Linux dağıtımına bakarsanız arm için destek sunulduğu belirtlir. Yakında M1 işlemci için Linux kuran çılgınlar bile çıkar ortaya :)

Bir de bu teknolojilere ilk desteği Linux verdi. Yani bu konuda bile yine Linux'ta gerideler.
Benim bahsettiğim o değil ARM üzerinde x86 sanal makinesinden bahsediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı