Windows bilgisayar kendi kendini yeniden başlattı

emirhannk

Hectopat
Makaleler
4
Olay görüntüleyicisinde böyle yazıyor. Bu durum neden oldu? ESET'i sildiğim gün bu olması garip geldi. Ekran bunun gibi olmuştu:

1754414148167.png

Minidump: miniidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Gram hatırlamıyorum, format attıktan sonra atmadım zaten. Her formatta atmak gerekli mi?
Hocam şimdi baştan sona doğru şöyle anlatayım Anakart üzerinde CMOS pili adlı bir parça bulunur bu parçanın görevleri şunlardır.

Bilgisayar kapalıyken yaptığın ayarlar (boot sırası, hız aşırtma, fan ayarları, güvenlik ayarları) kaybolmaz.
Bilgisayar kapalı olsa bile gerçek zamanı tutar, böylece açtığında doğru saat/dakika görünür.
Anakart ve işlemci gibi bileşenlerin temel çalışması için gereken bilgilerin saklanması.
CMOS Pili Bozulursa sizdede olduğu gibi bu sorunlar ortaya çıkar.

Bilgisayar her açılışta BIOS ayarlarını sıfırlar.
Sistem saati ve tarihi sürekli yanlış olur.
Bilgisayar açılırken ayarlar doğru yüklenmediği için donanım uyumsuzlukları yaşanabilir.
Bazı durumlarda mavi ekran, donmalar veya açılmama gibi sorunlar ortaya çıkar.
Yani bilgisayaranızın kendi kendine yeniden başlatma nedeni CMOS pili ile alakalıdır.
Sizdeki Sorun ise bu CMOS piliniz bozulmuş bunu düzeltmek istiyorsanız yeni CMOS pili almanız ve yenisini takmanız gerek.

Gram hatırlamıyorum, format attıktan sonra atmadım zaten. Her formatta atmak gerekli mi?
Birde lütfen biosunuzu güncelleyin.

Son düzenleme:
Hocam şimdi baştan sona doğru şöyle anlatayım Anakart üzerinde CMOS pili adlı bir parça bulunur bu parçanın görevleri şunlardır.

Bilgisayar kapalıyken yaptığın ayarlar (boot sırası, hız aşırtma, fan ayarları, güvenlik ayarları) kaybolmaz.
Bilgisayar kapalı olsa bile gerçek zamanı tutar, böylece açtığında doğru saat/dakika görünür.
Anakart ve işlemci gibi bileşenlerin temel çalışması için gereken bilgilerin saklanması.
CMOS Pili Bozulursa sizdede olduğu gibi bu sorunlar ortaya çıkar.

Bilgisayar açılırken ayarlar doğru yüklenmediği için donanım uyumsuzlukları yaşanabilir.
Yani bilgisayaranızın kendi kendine yeniden başlatma nedeni CMOS pili ile alakalıdır.
Sizdeki Sorun ise bu CMOS piliniz bozulmuş bunu düzeltmek istiyorsanız yeni CMOS pili almanız ve yenisini takmanız gerek.

Birde lütfen biosunuzu güncelleyin.
Hocam, bilgisayardan anlamadığım için verdiğiniz teknik bilgilerden anlamadım. Kusura bakmazsanız şu sorularımı yanıtlar mısınız?

1. ESET'i sildikten sonra bunu yaşamam bir denk geliş miydi, yani onunla alakasız mıydı?
  2. Sizce bu sorun üzerinde virüs ihtimali yüzde kaç?

Hocam şimdi baştan sona doğru şöyle anlatayım anakart üzerinde CMOS pili adlı bir parça bulunur bu parçanın görevleri şunlardır.

CMOS pili bozulursa sizde de olduğu gibi bu sorunlar ortaya çıkar.

Sizdeki sorun ise bu CMOS piliniz bozulmuş bunu düzeltmek istiyorsanız yeni CMOS pili almanız ve yenisini takmanız gerek.

Bir de lütfen BIOS'unuzu güncelleyin.

Üzülmeyin hocam CMOS pil fiyatları çok ucuza bilgisayarcılardan bulabilirsiniz.

Hocam, bilgisayardan anlamadığım için verdiğiniz teknik bilgilerden anlamadım. Kusura bakmazsanız şu sorularımı yanıtlar mısınız?

1. ESET'i sildikten sonra bunu yaşamam bir denk geliş miydi, yani onunla alakasız mıydı?
  2. Sizce bu sorun üzerinde virüs ihtimabulabilirsiniz.

Hocam ikisiylede alakası yok üzülmeyin bu arada CMOS pili fiyatları çok ucuza bulabilirsiniz bilgisayarcılardan. Veya kaliteli olmasını istiyorsanız mediamarket Teknosa gibi yerlere bakın.

Olay görüntüleyicisinde böyle yazıyor. Bu durum neden oldu? ESET'i sildiğim gün bu olması garip geldi. Ekran bunun gibi olmuştu:

Eki Görüntüle 2549993

Minidump: miniidump

MemTest86 ile bellek testi yapıp sonucu paylaşın.

Disk testi yapın.

BIOS sürümünüz eski güncelleyin.

Disk testi yapın.

Bios sürümü eski ve aynı zamanda CMOS pili bozuk bence çünkü aldığı hatalar birebir onu karşılıyor.

Üzülmeyin hocam CMOS pil fiyatları çok ucuza bilgisayarcılardan bulabilirsiniz.

Hocam ikisiylede alakası yok üzülmeyin bu arada CMOS pili fiyatları çok ucuza bulabilirsiniz bilgisayarcılardan. Veya kaliteli olmasını istiyorsanız mediamarket Teknosa gibi yerlere bakın.
Peki, bu bahsettiğiniz CMOS pilini değiştirmezsem başım ağrır mı? Çünkü en son ne zaman kendini yeniden başlattı hatırlamıyorum bile. Fiyatından dolayı değil, çok şükür alırım da; iş, güç, bilirsiniz, vakit pek yok.

Disk testi yapın.

Yarın bakarım(sabah iş var),teşekkürler.

Peki, bu bahsettiğiniz CMOS pilini değiştirmezsem başım ağrır mı? Çünkü en son ne zaman kendini yeniden başlattı hatırlamıyorum bile. Fiyatından dolayı değil, çok şükür alırım da; iş, güç, bilirsiniz, vakit pek yok.

Yarın bakarım(sabah iş var),teşekkürler.

BIOS pili ile alakalı değil. Sen dediklerimi yapıp dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı