Windows bilgisayara macOS kurulabilir mi?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung A30S
Meslek
Mağaza sahibi
Merhaba. Baştan belirtiyim amacım komple macOS kullanmak değil, amacım hayatımda hiç macOS kullanmadığım için şu an kullandığım Windows 11'in yanına Dual boot olarak macOS kurmak istiyorum. Ama araştırdığıma göre MacOS'in birden fazla sürümü var ve her sürüm her sürücüyü desteklemiyor. Sizce uğraşmaya D eğer mi, hangi sürümü kurmam gerek? Oyun performansı beklemiyorum ama yine de oyun ve driver desteği için en iyi sürüm hangisi, hangi sürümü kurması daha kolay?

Sistemim:
RX 7800 XT.
R5 7600.
16x2 6000 MHz CL30 RAM.
1 TB M.2 SSD + 1+1 3.5 inc HDD.
ASUS A620M-K

AMD sistemde Hackintosh'u direkt unut, 12. nesil Intel'e kadar destekliyordu ki, büyük ihtimal 1-2 seneye onun da desteği kesilecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sistemde Hackintosh'u direkt unut, 12. nesil Intel'e kadar destekliyordu ki, büyük ihtimal 1-2 seneye onun da desteği kesilecek.

Dediğim gibi amacım sadece kısa sürüleiğine denemek o yüzden hiçbir şekilde kurmamım imkanı yok mu?

Merhaba. Baştan belirtiyim amacım komple macOS kullanmak değil, amacım hayatımda hiç macOS kullanmadığım için şu an kullandığım Windows 11'in yanına Dual boot olarak macOS kurmak istiyorum. Ama araştırdığıma göre MacOS'in birden fazla sürümü var ve her sürüm her sürücüyü desteklemiyor. Sizce uğraşmaya D eğer mi, hangi sürümü kurmam gerek? Oyun performansı beklemiyorum ama yine de oyun ve driver desteği için en iyi sürüm hangisi, hangi sürümü kurması daha kolay?

Sistemim:
RX 7800 XT.
R5 7600.
16x2 6000 MHz CL30 RAM.
1 TB M.2 SSD + 1+1 3.5 inc HDD.
ASUS A620M-K

AMD sistemlere Hackintosh zor oluyor diye biliyorum fake ID cart curt. macOS Mac bilgisayarlar için yapılmış bir sistem uyumlu Hackintosh PC'lerde bile uyumsuzluk çıkarabiliyor.

Dediğim gibi amacım sadece kısa sürüleiğine denemek o yüzden hiçbir şekilde kurmamım imkanı yok mu?

Kendimde bizzat düşük sistemime Dual boot kurdum fakat dostum çok zahmetli iş. Anlamama rağmen 2 gün sürdü kurulumu sen düşün ve maalesef bilgisayarda zorladığı için silmek zorunda kaldım.
Tavsiyem sanal makinede hevesini atman olur. Bir tık fazla güç verirsin oradan denersin.

Tamamdır macOS kurmaktan vazgeçtim. Onun yerine internette bulduğum bir Linux dağıtımını kurup deneyeceğim, bulduğum dağıtım MacOS'a çok benzer olduğunu söylüyor. Denemekten zarar gelmez bence.

Konuyu cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı