Windows Boot Manager eski SSD'de gözüküyor

Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
m.2 Kingston kc3000 2TB - Samsung 860evo 500GB
Anakart
Asus tuf b-450 plus
Merhaba bundan 4 hafta önce kadar M.2 SSD aldım format attıktan sonra Windows Boot Manager'ın eski SATA SSD de kaldığını fark ettim sonra hallederim diyerekten uğraşmadım yakında sistemi değişeceğim için format atmam gerekiyor format esnasında bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Merhaba bundan 4 hafta önce kadar M.2 SSD aldım format attıktan sonra Windows Boot Manager'ın eski SATA SSD de kaldığını fark ettim sonra hallederim diyerekten uğraşmadım yakında sistemi değişeceğim için format atmam gerekiyor format esnasında bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Hocam format esnasında yeni disk oluştururken ilk M.2 SSD nizi oluşturun. Onun içine saklayacaktır Boot Manager'i.

Biraz daha ayrıntılı anlatma şansınız var mı görsel olarak falan.

Hani kurulum ekranında disk seçtiğimiz alan var ya birim sil falan yapıyoruz ardından yeni seçeğine tıklayıp tekrardan dosya sistemi kurmasını sağlıyoruz ya ilk eski SSD nizi değil de M.2 SSD nizi seçin üstüne tıklayıp sonra yeni deyin gene anlaşılmadıysa fotoğraf ile anlatacağım.

Hani kurulum ekranında disk seçtiğimiz alan var ya birim sil falan yapıyoruz ardından yeni seçeğine tıklayıp tekrardan dosya sistemi kurmasını sağlıyoruz ya ilk eski SSD nizi değil de M.2 SSD nizi seçin üstüne tıklayıp sonra yeni deyin gene anlaşılmadıysa fotoğraf ile anlatacağım.

Sanırım anladım kurulum yapılacak diski seçtiğim yerde biçimlendirdikten sonra il olarak M.2 SSD'yi seçin diyorsunuz doğru mu anladım.

burası mı

Dosya Ekleri

• use-windows-setup.png
    use-windows-setup.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Sanırım anladım kurulum yapılacak diski seçtiğim yerde biçimlendirdikten sonra il olarak M.2 SSD'yi seçin diyorsunuz doğru mu anladım.

Burası mı?

Hocam tüm diskleri delete yapıyoruz ya hani format atarken bunu yaptıktan sonra ilk olarak M.2 SSD nizi seçin New deyip tamalayacaksınız. Delete yapmazsanız type kısmındaki sistem kısmı eski SSD nizde kaldığından ilk olarak o SSD nizden başlayarak M.2 SSD'ye geçecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı