Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde.

Taner Yardım

Hectopat
Daha fazla  
Samsung ultrabook bilgisayarın içide windows 8 yüklüydü. 8.1 güncellemede sorun yaşıyordum. Bende usb rufus ile windows 8.1 yazdırdım kuruluma geçtim. Bilgisayarın diski C ve D den oluşuyor. Bende C diski sildim D diskinde önemli veriler olduğu için silmedim ama C ye windowsu yükleyemediğimi gördüm. GPT stilinde olduğu için yükleme yapamayacağımı belirtiyor. Technopat'ta biraz araştırma yaptıktan sonra öğrendim ki bunu çözümü bütün diski silip tekrar biçimlendirmekten geçiyor ama D önemli veriler var. Onları nasıl kurtaracağım konusunda bir çözüm var mı acaba? Veya silmeden başka bir kurulum önerisi olan var mı? Bilgisayar ultrabook olduğundan CD DVD sürücüsüde yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçilen bölüm GPT disk stilinde ise zaten sisteminiz UEFI'dir. Rufus ile GPT medyası hazırlayın ve BIOS'tan da UEFI'yi devreye alıp UEFI kurulum yapın. Bu kadar.

Siz UEFI sisteme MBR USB bellek oluşturmuş, bununla Legacy kurulum yapmaya çalışıyorsunuz. GPT hazırlayacaksınız.
UEFI kurulum yap.
Doğru gidiyordun derken birden batırdın:
Sadece C sürücüsünü biçimlendirip Windows'u yükle.
GPT ve MBR arasındaki geçişte fiziksel bir diskin tüm sürücüler dahil tamamen biçimlendirilmesi dahilinde GPT veya MBR değişimi olabilir.

Taner yardım. Hesabım Mart'ın 1'ine kadar yetkileri kısıtlandığı için sorunumu burdan yazıyorum. Bilgisayarın C: diskini sildim. D: diskinde veriler olduğu için silmedim ama şimdi ''Windows bu diske yüklenemez disk GPT Stilinde'' diye uyarı alıyorum. Şimdi C: diskini sildiğim için bilgisayar da açılmıyor. Verileri de kurtaramıyorum. İşletim sistemi de yükleyemiyorum. D: diskini silmeden işletim sistemini nasıl yükleyebilirim bilgisayarıma?

@Silinen üye
Çoklu hesap kullanmak yasak ceza alacaksınız.
Mikail Fidan sorunuzu cevapladı.
Çoklu hesap kullanmıyorum. Arkadaşı üye yaptım, onun hesabından yazıyorum. @MF açıklama yaptı ama anlamadım ne yapacağımı yine olmuyor yanlışı nerde yapıyorum anlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı