Muroo_48

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
464 GB
Ekran kartı
İntel Hd Graphics 620
İşlemci
İntel i3 7. nesil
Merhaba iyi günler.
Bilgisayarımın depolaması 464 GB ve 157 GB boş alanım kalmış daha dün Windows 8.1'den Windows 10'a geçmiştim. Ben boş alanımı hep 300-250 GB tutan biriyim ve azalmasından dolayı bu konuyu yazıyorum. Bilgisayarımın diskini temizlemek istiyorum. Bilgisayarı sıfırlamak istiyorum ama kurtarma medyası yok diyor ve format uzun sürüyor bilgisayarımda. Bu nedenle format yerine diski rahatlatmak istiyorum sadece Windows dosyasını bıraksam diğer tün dosyaları silersem ne olur? ya da önerebileceğiniz bir yöntem var mı? (format dışında) cevaplarınız için teşekkür ederim.

dosya.png.png

dosya 1.png

Windows dışında hepsini silsem bilgisayarıma bir şey olur mu?

Başlata disk temizleme yazıp açılan bu pencerede sol alttaki sistem dosyalarını temizleye tıkla. Her şeyi işaretle ve sil bu en azından windows.old klasörü gibi birçok şeyi temizleyecektir. Fakat format ile kıyaslanacak bir şey değil veriler sıkıntı değilse ne kadar uzun sürse de güncel Windows ile format atmalısın.

1643544510601.png

Windows dışındaki hepsini silerseniz programlarınızın dosyalarınızın hepsini silmiş olursunuz. Gördüğüme göre güncelleme sonrası Windows.old klasörlerini silmemişsiniz. Ayarlara girin, disk kısmına girin, temizleme önerilerinden Windows güncellemeleri gibi bir seçenek olması lazım, onu tikleyin ve temizleyin.

Diğer dosyaları zaten silemezsiniz. Ancak üst sürüme geçtiğinden dolayı Windows.old klarasörü ortaya çıkmış bunu da disk temizle ile halledebilirsiniz.

Aynı şekilde bir kurtarma medyasını usb ye yazdırabilirsin bu şekilde kurtarma medyası bulanamadı hatası giderilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı