Windows çöplerinden kurtulmak

Quiong

Decapat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
561
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Muhendisligi Öğrencisi
Geçen gün Defender ile ilgili bir sorun yaşamıştım C'de executable ettiğim denemelerden tutun oyun yamalarina(dil) kadar her şeyi siliyordu, regedit PowerShell vb denemediğim hiçbir şey kalmadı ve şu anki hali Defender açılıp kapanıyor ama arka plan da dosyalarımı siliyor. Ve bundan gerçekten yoruldum.

Windows ISO dosyasından Defender ve gereksiz servisleri kaldırıp (devre dışı birakmak değil yok etmek tamamen olmaması) sıfırdan temiz kurulum yapmak istiyorum.

Bunu hangi program ile yapabilirim ve hangi servisleri kaldırmamı önerirsiniz? Bunun için bir rehber var mı?
 
NTLite ile yapabilirsin, ya da kurulumdan sonra O&O Shutup 10 ve AppBuster gibi programlar ile kaldırabilirsin.

Defender daha derin enjekte ediliyor artık Windows'a, o yüzden kaldırması artık daha zor. Kaldırınca bir şeyler bozulabiliyor.

Hem niye Defender kapatmak istiyorsun ki?
 
NTLite ile yapabilirsin, ya da kurulumdan sonra o&o shutup 10 ve appbuster gibi programlar ile kaldırabilirsin.

Defender daha derin enjekte ediliyor artık Windows'a, o yüzden kaldırması artık daha zor. Kaldırınca bir şeyler bozulabiliyor.

Hem niye Defender kapatmak istiyorsun ki?

Hocam bahsettiğim gibi C'deki projeleri dahi virus olarak görüp siliyor kendisiyle iktidar kavgası yaşıyoruz. Ben zaten archlinuxdan memnundum mis gibi ama bilgisayar muhendisligi okuyorum mecbur geçtim Windows'a.

NTLite ile özel ISO'lar hazırlanabiliyor ama yapmayı istediğin şeyin bir hayrı yok. Bilgisayarına kasten virüs bulaştırmaya razıysan bilemem.

Tek virüsten korunma yolu Defender değil, sanırım dediklerim anlaşılmıyor geçen gün bilgisayar programlama ödevimi Online IDE'den yapmak zorunda kaldım, 1909 sürümünde bir şey yoktu 2004 sürümünde diktatör yapmışlar Defender'ı.

ISO'dan bileşen kaldırma vesaire için yakında rehber geliyor. Bu ay içerisinde ana sayfada yayınlayabiliriz sanırım.

Maalesef derslerden geri kalıyorum hocam, en yakın zamanda halletmem gerek, gereğinden fazla temizlik yaptıkları için modifiyeli Windows kullanmak istemiyorum, NTLite'ı bir deneyeyim.
 
@Quiong Dediğim gibi hocam, yeni Windows 10 sürümlerinde daha da derine enjekte ediyorlar Defender'ı, kapatınca bir şey bozuluyor genelde.

Eğer gerçek zamanlı taramayı falanı filanı kapatırsanız Defender karışmaz projelerinize bu arada.
 
@Quiong dediğim gibi hocam, yeni Windows 10 sürümlerinde daha da derine enjekte ediyorlar Defender'ı, kapatınca bir şey bozuluyor genelde.

Eğer gerçek zamanlı taramayı falanı falanı kapatırsanız Defender karışmaz projelerinize bu arada.

Reboot da tekrar açılıyor bir süre sonra, disk kısmına kadar kapattım geri başladı. Böyle yapacağını bilsem AMD ekran kartı alıp Hackintosh kurardım eskiden Windows 10 bu kadar saçmalamıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı