Windows Defender eski bir fotoğrafta fidye yazılımı olduğunu söylüyor

348600

Hectopat
Merhaba. Windows Defender eskiden bir kapak için indirdiğim fotoğrafta fidye yazılımı var diye uyarı verdi. Bugün tam tarama yaptıktan sonra hemen kaldır dedim. Herhangi bir şekilde virüs bulaşmış mıdır? Şu anlık fidye isteyen ya da dosyalarımı şifreleyen bir şey göremedim. Dosya 4 gündür bilgisayarımda ve hiç açmamıştım fotoğrafı telefondaki SD karttaki dosyaları PC'ye atınca gelmiş az önce kaldır. Dedim ancak gene de bulaşmış mıdır? Emin olamadım yardımcı olabilir misiniz ciddi bir durum mudur?
Defender uyarısı:

1644053150210.png

Hocam kaliteli bir virüs tarayıcısı tarafınan bir bilgisayarınızı taratın derin tarama olarak bulşmış olabilir açtıysanız ama JPG osyasında nasıl fidye yazılımı oluyor ilk defa görüm.

Hocam kaliteli bir virüs tarayıcısı tarafınan bir bilgisayarınızı taratın derin tarama olarak bulşmış olabilir açtıysanız ama JPG osyasında nasıl fidye yazılımı oluyor ilk defa görüm.

Bende şaşırdım fotoğrafta virüs ilk defa görüyorum fotoğrafı hiç açmadım bilgisayarda gene de tarama yapmama gerek var mıdır?

Kaspersky ile bir tarama yapabilirisin.

Deneyeceğim gün içinde teşekkürler.

Malwarebytes ile tarama yapın.

Deneyeceğim gün içinde teşekkürler.
Endişe etmenize gerek yok zaten dosyayı açmamışsınız sadece sistem sizi uyarmış açmadan silmeniz çok iyi olmuş bu bağlam da sorun çıkmaz.

Teşekkürler fotoğrafa bile virüs koyuyorlarsa otomatik olarak da bulaşır bir şekilde diye düşünmüştüm.

Tamamdır hocam teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı