Windows Defender ile Kaldıramadığım Tehdit

Sirac Burak

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Yaklaşık 1 ay önce laptopuma SSD yükseltmesi yapıp, format atmıştım. Format atmadan önce kişisel belgelerimi harici bir Harddisk'e kopyalamıştım. Fotmat atıp tüm işlemlerimi tamamladıktan sonra kopyaladığım belgelerimi bilgisayarıma geri attım. Kopyalama işlemi bitikten sonra Windows Defender yeni tehditler buldu.

Bulduğu tehdit ne olduğunu hatırlamadığım bir setup dosyasıydı (J Dowlander), exe dosyasını silmeme rağmen hala tehdit olarak gösteriyor. Windows Defender eylemlerinin hiçbiri hiçbir tepki vermedi. Ben de önce CCleaner (ücretsiz sürümü) ile taratıp çıkan sonuçları sildim sonra Malwarebytes (deneme sürümü) ile tarattım. Malwarebytes hiçbir tehdit bulmadı ama Windows Defender hala tehdit olarak görüyor. Problem neden kaynaklanıyor olabilir? Fotoğrafları ekliyorum.

Dosya Ekleri

• alinti_1.PNG
    4,3 KB · Görüntüleme: 179
  • alinti_2.PNG
    204,5 KB · Görüntüleme: 231
  • alinti_3.PNG
    164,1 KB · Görüntüleme: 190
  • alinti_4.PNG
    151 KB · Görüntüleme: 163
  • alinti_5.PNG
    152,8 KB · Görüntüleme: 172
Kaspersky Virus Removal Tool ve Norton Power Eraser ile tarama yapın.

Sanırım Çöp Kutusunu boşaltmayı unutmuşsun....

Yakın zamanda denemek amacıyla JDownloader yazılımını indirmeye çalışmıştım. Beraberinde istemediğim şekilde adware türünde bir yazılım yüklendi ama antivirüs programım (Kaspersky Security Cloud Free) hiçbir şekilde tepki vermemişti. Belki de Windows Defender, kurulum dosyası içerisinde bu türdeki bir yazılımı yehdit olarak görmüş olabilir.

JDownloader sisteminizde yüklü durumda mı?

Hayır, harici harddiskten bilgisayarıma kopyaladıktan sonra tehdit olarak işaretlendi, hiç çalıştırmadan sildim.
@Sirac Burak Malwarebytes ile tarama yapmayı deneyin.

Konuda yazdığım gibi, yaptım ama o da herhangi bir tehdit bulmadı.

Kurulum dosyaları içerisinde adware olarak bir tehdit bulmuş olabilir o zaman. Tehtidin üstüne tıklayarak Yok Say dediğinizde bu durum tekrarlanıyor mu?

Bir tanesine denedim şimdi listeden kalktı ama mantıklı bir çözüm müdür? Bilgisayarıma herhangi bir zararı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…