Windows Defender ile silindikten sonra trojan gitmiş midir?

umutbeyy890

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma bir linke tıkladıktan sonra otomatik olarak bir dosya indi. Dosya indirilir indirilmez Windows Defender bir bildirim gönderdi. Bildirimi açtığımda “Trojan” uyarısı aldım. Üç seçenek vardı:
  • Göz yumul (izin ver)
  • Karantinaya al
  • Kaldır
Ben "karantinaya al" seçeneğine tıkladım. 3-5 saniye sonra bildirim kayboldu ve bir daha bir uyarı gelmedi. PowerShell üzerinden karantinadaki öğelere baktım, sadece Opera gözüküyor. Şimdi merak ettiğim şu: Trojan hâlâ bilgisayarımda olabilir mi? Yoksa karantinaya alınarak etkisiz hâle mi getirildi? Eğer tehlike devam ediyorsa format atmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O eskidendi, modern tarayıcılarda bunu yapmak pek mümkün değil.
Abi çok önemli birşey oldu bi anda ekran gitti mors kodu olduğunu düşünüyorum ama yani garip şekilde ekran gitti simsiyah oldu di dididit diye bişeyler dedi anlamadım sonra altf4 atmayı denedim olmadı şimdi driverlerimi güncelliyom

Defender silmiş, UWP sisteminde görünüyorsa sorun yok, Powershell için olan bir sonraki yeniden başlatma itibariyle görünür muhtemelen.
Abi çok önemli birşey oldu bi anda ekran gitti mors kodu olduğunu düşünüyorum ama yani garip şekilde ekran gitti simsiyah oldu di dididit diye bişeyler dedi anlamadım sonra altf4 atmayı denedim olmadı şimdi driverlerimi güncelliyom
Sistem kilitlenmiş muhtemelen, konuyla bağımsız. Eğer işlem gücü çok düşükse Defender algılama motoru sisteme yük bindirmiştir, keza sistem üzerindeki yükü çok yüksek.

Defender silmiş, UWP sisteminde görünüyorsa sorun yok, PowerShell için olan bir sonraki yeniden başlatma itibarıyla görünür muhtemelen.

Sistem kilitlenmiş muhtemelen, konuyla bağımsız. Eğer işlem gücü çok düşükse Defender algılama motoru sisteme yük bindirmiştir, keza sistem üzerindeki yükü çok yüksek.

Abi dediğinden çok bir şey anlamadım ama virüsün bir etkisi gibi bir şey olabilir mi yoksa alakasız öyle bir Windows hatası mı sürücüleri bayağıdır güncellememiştim nisandan beri.

Abi dediğinden çok bir şey anlamadım ama virüsün bir etkisi gibi bir şey olabilir mi yoksa alakasız öyle bir Windows hatası mı sürücüleri bayağıdır güncellememiştim nisandan beri.
Problem yok, Defender silindi şeklinde raporlamış.

Özür dilerim ama bir şey daha soracağım peki o ekranın gidip ditdit mors kodu neden oldu.
Dediğim gibi sistem halt durumuna geçmiş olabilir, sticky keys açılmış olabilir vs. vs. birçok sebebi var tekrarlanmadıysa önemsiz. Zararlı yazılımlar kendilerini bip bip sesleriyle belli etmez, arkadan verileri sızdırır veya sisteme zarar verir genelde. Keza Defender algılayıp silmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı