Windows Defender kapanıyor

Tam tarama yaptım hocam temiz çıktı ama şifreli klasör bulmuş ‘’parola korumalı arşiv tespit edildi’’ yazıyor. Bahsettiği dosyaya girmeye çalıştığımda parola falan istemedi anlamadım gitti :)
Hangi klasör? Bu tarz şeyler çıkabilir normaldir. Bir programındır veya korumalı başka bir şeyindir genelde.
Sorun virüs kaynaklı değil ama normal bir durum da değil. Kendi kendine kapanan ayarın tam olarak hangisi olduğunu göstermen gerekiyor.
Kendisi kapanmıyor, normalde zaten kapalı geliyor bu ayar.

Arkadaş açıyormuş, güncelleme sonrası geri kapanıyor. Büyük ihtimalle güncelleme işlemi zarar görmesin veya kesinti yaşamasın diye bu ayar kapatılıyor Windows tarafından.

Sorun virüs kaynaklı değil ama normal bir durum da değil. Kendi kendine kapanan ayarın tam olarak hangisi olduğunu göstermen gerekiyor.

Görev çubuğunda Windows güvenliğinde sarı ünlem çıkıyor basıyorum ona resimde attığım uygulama ve tarayıcı denetiminin üzerinde aç düğmesi oluyor ona basıyorum açılıyor.

Bir sorun olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi.

Hocam zaten formattan sonra da devam ediyorsa virüs ihtimali bayağı bir azalıyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev çubuğunda Windows güvenliğinde sarı ünlem çıkıyor basıyorum ona resimde attığım uygulama ve tarayıcı denetiminin üzerinde aç düğmesi oluyor ona basıyorum açılıyor.

Hocam zaten formattan sonra da devam ediyorsa virüs ihtimali bayağı bir azalıyor gibi.
Ya hocam konu iki sayfa oldu, iki sayfadır belirtiyorum anormal bir durum yok diye ısrarla.

İhtimal falan yok yani, tam tarama sonucu temizse temizdir. Ünlem işaretini falan biz de biliyoruz yoksa, aynı işletim sistemini kullanıyoruz hepimiz.

Ya hocam konu iki sayfa oldu, iki sayfadır belirtiyorum anormal bir durum yok diye ısrarla.

İhtimal falan yok yani, tam tarama sonucu temizse temizdir. Ünlem işaretini falan biz de biliyoruz yoksa, aynı işletim sistemini kullanıyoruz hepimiz.
Hocam sen de haklısın kusura bakma zamanını çalıyorum ama napıyım merak işte :(

Bahsettiğin kısımda smartscreen ve repütasyon ile WDEG ayarları bulunuyor, bunlardan herhangi biri kendi kendine kapanması beklenilen ayarlar değil fakat aynı sorunu yaşayan başkalarının da olduğunu görüyorum. Virüs kaynaklı bir problem değil, üçüncü parti antivirüs kullandığınız için ayarın değişmesi sistemin korumasına da etki etmiyor. Sorun oluşturmaz yani. Bir dahaki yaşandığında arayüzden hangi ayarın kapandığının ekran görüntüsünü atmanız iyi olur.

Screenshot_8.png

Bahsettiğin kısımda smartscreen ve repütasyon ile WDEG ayarları bulunuyor, bunlardan herhangi biri kendi kendine kapanması beklenilen ayarlar değil fakat aynı sorunu yaşayan başkalarının da olduğunu görüyorum. Virüs kaynaklı bir problem değil, üçüncü parti antivirüs kullandığınız için ayarın değişmesi sistemin korumasına da etki etmiyor. Sorun oluşturmaz yani. Bir dahaki yaşandığında arayüzden hangi ayarın kapandığının ekran görüntüsünü atmanız iyi olur.

Eki Görüntüle 770371
Hocam bu resmin üstünde bir aç yazısı hayal edin :) bu kadar

Dosya Ekleri

• 8F190A21-F67F-4238-9191-745D5DA33A19.jpeg
    8F190A21-F67F-4238-9191-745D5DA33A19.jpeg
    11,9 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı