Windows Defender kullanarak hata mı yapıyorum?

Herhangi bir vürus programı kullanmıyorum. Windows'un kendi Windows güvenliği uygulamasını kullanıyorum. Bana iyi geliyor sizce kötü bir virus programımı virüsleri tam anlayamaz mı? Ne düşünüyorsunuz başka bir vürus programı lazım mı?
Defender yeterlidir, eğer bilgisayarı kullanmasını biliyorsanız. Harici programları yükleyip gereksiz yere yer kaplamasına değmez.
Defender'in Web koruması yok. Girdiğiniz sitelere virüs taraması yapmaz. Ayrıca Defender bazı virüs türlerine karşı koyamıyor. Dosya uzantısı değiştiren bir virüs bulaşmıştı bilgisayarıma ve virüs olduğunu algılayamamıştı bile. Eset kurdum ve gayet iyi.
Web koruması uzantı olarak var.

Microsoft Defender Browser Protection

Ancak bunu kurmadığım halde girdiğim bazı sitelere yönlendirmiyor Defender. Uyarı veriyor ve geri atıyor.

Browse Protection

Defender için çok kez konu açıldı cevaplandı, onları araştırırsanız iyi mi kötü mü görürsünüz.

Ne yani bir tane konudan illa bir tane mi olacak? Belki o açılan konular benim sorunumu anlatmak istediğim gibi değil. Benim sormak istediğim gibi değil belki oraya gelen cevaplar benim sorumu cevaplamayacak.

Ne yani bir tane konudan illa bir tane mi olacak?
İnsan olana, anlayabilene fazla bile. Yabancılardan biraz örnek alsa bizim millet, aynı şeyleri tekrarlamazdı sizin gibi. Gidin bakın bakalım yabancı forumlarda kaç tane konu açılmış Defender yeterli mi diye. Defender sadece değil herkesin bildiği temel bir yazılım hakkında aynı şeyleri soran bir elin parmağını geçmez.
Bir adım ileri 2 adım geriden gidiyor bizim milletin aklı.
Belki o açılan konular benim sorunumu anlatmak istediğim gibi değil. Benim sormak istediğim gibi değil belki oraya gelen cevaplar benim sorumu cevaplamayacak.
O zaman diğer konuları biliyorsanız o konularda sorulmayanı soracak kadar mantık yürütüp sormanız lazımdı. Yeterli mi sorusu çok genel bir soru. Dersin ki; Defender ATP defansı ne tür zararlıları engeller, benim için yeterli mi?

Ransomware yürütmesinde tehditlerinde yüzdelik ne kadar koruma sağlar ve başarı sağladığı ne kadar gibi detaylı sorarsın buna bir şey demeyiz. Aynı şeyleri cevaplamak sizi bilgi sahibi yapmaz araştırın diyoruz öğrenin açılmış konular var.

Rehberler var neye karşı koruma sağlar ne kadar sağlar, nelerde etkili bunları görmezden gelip defender yeterli mi sormazdınız bunlar genel için geçerli sadece sizin için değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı