Windows Defender neden var?

vdk

Centipat
Makaleler
3
Yer
İzmir
İşletim sistemiyle bütünleşik olması dışında ne gibi bir iyi yanı var? Şahsi fikirlerime göre sayacak olursak;

Windows Defender'ın güncellemeleri Windows Update üzerinden alması. Windows Update'i muhtemelen zaten kullanıyorsunuz, bu yüzden Defender'ın güncellenip güncellenmediğini düşünmenize gerek yok.

Windows Defender, kayıt defteri üzerindeki değişikliklerini algılayabiliyor, Kullanıcı Hesabı Denetimi isteklerini sessizce yönetebiliyor ve Kurtarma Ortamı üzerinden zararlıları kaldırabiliyor.

Peki ya tüm bunlar yeterli mi? Bence değil.
Windows Defender işte bu memeden öteye hiçbir zaman geçemedi benim gözümde.

5cfdcff81aeca.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Var olmak için var olduğunu düşünsem bile antivirüs kullanmak istemeyen (ki onlardan birisi benim) insanların bilgisayarına bulaşabilecek olası tehditleri algılayıp bilgisayarı koruduğu için var olması iyi bir şey. Özellikle Torrent gibi sitelerle işi olmayan bir kullanıcı için gayet yeterli.

Resimdeki gibi diskte 30mb yer kaplayan lüzumsuz bir programdır. Tek yararı bilgisayara zarar vermesin diye acemi kullanıcıları uyarmak, bilgi vermek ve bazı program türlerini yüklemesini engellemektir.

ss.png

Torrent vs. indirmediğim için veya HTTPS sertifikası olmayan sitelerde takılmadığım için Antivirus yazılımlarına ihtiyaç duymuyorum bu yüzden Defender yetiyor fakat bir keresinde beni kurtarmıştı. Teamspeak 3 indirecektim ve Teamspeak 3 diye Google'dan aratınca ilk başta reklam olarak sahte bir site geliyor ve site tasarımı Teamspeak 3 resmi siteyle aynı nerdeyse. İndirdikten sonra kurarken Defender virusu algılamıştı ve kurulumdan vazgeçmişti ☺

ts43.png

Torrent vs. indirmediğim için veya HTTPS sertifikası olmayan sitelerde takılmadığım için Antivirus yazılımlarına ihtiyaç duymuyorum bu yüzden Defender yetiyor fakat bir keresinde beni kurtarmıştı. Teamspeak 3 indirecektim ve Teamspeak 3 diye Google'dan aratınca ilk başta reklam olarak sahte bir site geliyor ve site tasarımı Teamspeak 3 resmi siteyle aynı nerdeyse. İndirdikten sonra kurarken Defender virusu algılamıştı ve kurulumdan vazgeçmişti ☺

Eki Görüntüle 456614
10 yıldır torrent kullanıyorum, torrent ya da diğer P2P ağlarını kullanmamak güvenlik sorunuyla bağdaştırılmaz. Bilinçli kullanım.

Windows Defender, sistemi yormayan ve acemi kullanıcılar için gayet yeterli bir yazılım.
Kapatmak için;
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
"DisableAntiSpyware"=dword:00000001
Kapatılmasını tavsiye etmiyorum ama.

Şu anki Windows Defender ile öncekileri karşılaştırmak aşırı derece mantıksızlık olur. Şu anki Windows Defender en iyi antivirüs programı ile korumada yarışır. Kurcalama önleme, çekirdek tabanlı koruma, sanallaştırmalı koruma vs. gibi yeni özellikleri var. Yani diyeceğim şimdiki Windows Defender'a söz söylenmez. Üstelik diğerlerine göre daha uyumlu çalışıyor sistemle Windows bileşeni olduğu için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı