İnternetten korsan indirme veya benzeri tehdit oluşturabilecek uygulamalar indirmediğim için bana yeterli geliyor. Hatta defenderi bile çoğu zaman devre dışı bırakıyorum. Kullanım amacınıza göre değişir, sık indirme yapan biriyseniz yetersiz kalır.
Hiçbir AV uygulaması, hiçbir zaman yeterli değildir.Bence kesinlikle yeterli değil. İşte başlıca sebepleri:
Sizde neden belirtirseniz sevinirim.
- Uygulamanın kendini koruma özelliğinin zayıf olması, kolayca bypass edilebilmesi.
- Arayüzünün kullanışsız olması.
- Bir sürü zararlı tespit edildiğinde zararlıları listelerken çökmesi.
- Harici cihaz tarama özelliğinin olmaması.
- Koruma kapsamının dar olması ve intrusion prevention sistemlerinin çok zayıf olması.
- Detaylı olarak Konfigre edilememesi.
Bu dediğinize tam olarak katılmıyorum. Evet kullanıcı bilinçsiz davranıyorsa, önüne gelen her dosyayı indiriyor, linklere tıklıyorsa bir süre sonra tabii ki antivirüs dayanmaz ama bu durum 3.parti antivirüslerin yeterli olmadığı anlamına gelmiyor bence. Anlamlı bir neden değil yani.Hiçbir AV uygulaması, hiçbir zaman yeterli değildir.
Defalarca farklı sistemlerde denedim. Kaspersky'dan başka AV yüklemezdim. İçlerinde en sezgisel çalışanı yine Kaspersky. Cihazlara ne zaman bilinçli virüs yedirsem, ne zaman temizlendiğini görsem, OS stabiliteyi bir kez kaybetti mi ipini koparıyor. Format atmak zorunda kalıyorum. DISM ve SFC de kurtarmıyor bu arada.Bu dediğinize tam olarak katılmıyorum. Evet kullanıcı bilinçsiz davranıyorsa, önüne gelen her dosyayı indiriyor, linklere tıklıyorsa bir süre sonra tabii ki antivirüs dayanmaz ama bu durum 3.parti antivirüslerin yeterli olmadığı anlamına gelmiyor bence. Anlamlı bir neden değil yani.
Şanslı değilim, bilinçliyim. Bilinçli kullanıcı olmak inanın zor değil.Bu konuda haklısınız fakat genel olarak virüs yemediğiniz için şanslısınız bence.
Bunu bilinçli kullanıcı olarak söyledim ben de. Artık virüs yemek için dosya indirmeye gerek olmadığı için söyledim. Doğrusunu siz bilirsiniz .Şanslı değilim, bilinçliyim. Bilinçli kullanıcı olmak inanın zor değil.
Birçok forum sitesinde aktif olarak gezinirim. Bu sitelerde insanların en iyilerde gösterilen antivirüs kullandıkları halde çatır çatır virüs yediğine dair oldukça konu mesajlarını gördüm, görmeye de devam ediyorum.Bunu bilinçli kullanıcı olarak söyledim ben de. Artık virüs yemek için dosya indirmeye gerek olmadığı için söyledim. Doğrusunu siz bilirsiniz .
Fakat şunu söylemeliyim ki antivirüs size tek başına tam koruma sağlamazken sadece bilinçli kullanıcı olmak da %100 koruma sağlamaz.
10.124 Virus ile antivirus gercek zamanli koruma testi
Selam, Bu yil 10.124 virus ile antiviruslerin gercek zamanli korumasini test ettik. Virusleri VX-Underground araciligi ile VirusSign'den topladik, hepsi yeni. @Fıratt10 Iste sonuclar: 1. malware samples count is 5003 virus 2. malware samples count is 5121 virus total malware samples count...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.