Windows Defender sizce yeterli mi?

Windows Defender yeterli mi?

• Evet, yeterlidir.

Oy: 14 58,3%
  • Hayır, yeterli değildir. 3.parti antivirüs yazılımı şart.

Oy: 10 41,7%

• Oy verenlerin toplamı
    24
Bence kesinlikle yeterli değil. İşte başlıca sebepleri:
  • Uygulamanın kendini koruma özelliğinin zayıf olması, kolayca bypass edilebilmesi.
  • Arayüzünün kullanışsız olması.
  • Bir sürü zararlı tespit edildiğinde zararlıları listelerken çökmesi.
  • Harici cihaz tarama özelliğinin olmaması.
  • Koruma kapsamının dar olması ve intrusion prevention sistemlerinin çok zayıf olması.
  • Detaylı olarak Konfigre edilememesi.
Sizde neden belirtirseniz sevinirim.
Hiçbir AV uygulaması, hiçbir zaman yeterli değildir.

Defender, standart kullanıcı için yeterlidir diye düşünüyorum. İvik-civik kurcalayacak birine zaten dayanmaz.

Bilinçli kullanırsan virüs yemezsin. Kaspersky şöyle iyi, MBAM böyle sağlam falan... İtibar etmiyorum şahsen. Boş muhabbet çünkü.

Hiçbir AV uygulaması, hiçbir zaman yeterli değildir.
Bu dediğinize tam olarak katılmıyorum. Evet kullanıcı bilinçsiz davranıyorsa, önüne gelen her dosyayı indiriyor, linklere tıklıyorsa bir süre sonra tabii ki antivirüs dayanmaz ama bu durum 3.parti antivirüslerin yeterli olmadığı anlamına gelmiyor bence. Anlamlı bir neden değil yani.

Laptoplar için yeterlidir. Laptoplar zayıf olduğundan harici antivirüs çok yoruyor. Pil de yiyor. Ancak Windows Defender'i kullanırken mümkünse şu firewall ı kapatın. GTA Launcher'i bile engelliyor çok sinir oluyorum. Sadece antivirüs kısmı açık duracak. Parası olan laptopa ESET kurabilir. Windows Defender dururken kaçak oyun indirilecekse harici tarama aracı kullanılabilir. Masaüstü PC de kesinlikle 3. parti antivirüs şart. En azından Bitdefender (bir adamakıllı free bu kaldı zaten) kurulmalı.
Windows Defender kullanacak adam aşırı sabırlı olmalı. Virüsü siler ama silemedim der arayüzde, cihazda izin verirsin ama geri çıkaramazsın:D. Bildiğiniz dert.

Bu dediğinize tam olarak katılmıyorum. Evet kullanıcı bilinçsiz davranıyorsa, önüne gelen her dosyayı indiriyor, linklere tıklıyorsa bir süre sonra tabii ki antivirüs dayanmaz ama bu durum 3.parti antivirüslerin yeterli olmadığı anlamına gelmiyor bence. Anlamlı bir neden değil yani.
Defalarca farklı sistemlerde denedim. Kaspersky'dan başka AV yüklemezdim. İçlerinde en sezgisel çalışanı yine Kaspersky. Cihazlara ne zaman bilinçli virüs yedirsem, ne zaman temizlendiğini görsem, OS stabiliteyi bir kez kaybetti mi ipini koparıyor. Format atmak zorunda kalıyorum. DISM ve SFC de kurtarmıyor bu arada.

En son yaşadığım olay -biraz karambole oldu- geçmişten kalan aile fotoğrafları-videoları barındıran bir CD taktım kobay bilgisayarıma. CD ortamından kopyalayıp saklayabilmek için. .EXE virüsü varmış yapıştı hemen. Kaspersky yükledim, virüsleri temizledim (?) ama dediğim gibi OS stabilitesini kaybetti. Format atmak zorunda kaldım.

Windows 10 kullanıyorum. Yeterli olduğunu savunsan bile, bilgisayarın içinden geçen virüsleri temizlediğini söylese de o performans farkını gözle görüyorsun, işlerin yolunda gitmediğini falan...

Ayrıca bunu daha önceden söyledim diye ceza yemiştim ama tabi ki zerre umrumda değil. İnkâr edilemez bir gerçek. Masaüstü sistemlerde olsa bile 3. parti AV'ler sisteme her zaman yük bindirir.

Son düzenleme:
Şanslı değilim, bilinçliyim. Bilinçli kullanıcı olmak inanın zor değil.
Bunu bilinçli kullanıcı olarak söyledim ben de. Artık virüs yemek için dosya indirmeye gerek olmadığı için söyledim. Doğrusunu siz bilirsiniz .

Fakat şunu söylemeliyim ki antivirüs size tek başına tam koruma sağlamazken sadece bilinçli kullanıcı olmak da %100 koruma sağlamaz.

Bunu bilinçli kullanıcı olarak söyledim ben de. Artık virüs yemek için dosya indirmeye gerek olmadığı için söyledim. Doğrusunu siz bilirsiniz .

Fakat şunu söylemeliyim ki antivirüs size tek başına tam koruma sağlamazken sadece bilinçli kullanıcı olmak da %100 koruma sağlamaz.

Birçok forum sitesinde aktif olarak gezinirim. Bu sitelerde insanların en iyilerde gösterilen antivirüs kullandıkları halde çatır çatır virüs yediğine dair oldukça konu mesajlarını gördüm, görmeye de devam ediyorum.

Benim görüşüm en başından beri sabit: ne yaptığını, nerelere girip işlem yaptığını bilen insana hiçbir şey olmaz. Yoksa en iyisini dahi kullansan bir yere kadar destek sağlıyor.

Önümüzdeki haftalarda Windows 11'e geçişle birlikte Kaspersky'ı da kaldıracağım muhtemelen. Lisans bitimine 4 ay var ama canımı sıkıyor sürekli bildirim yollaması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı