Windows Defender "SrTasks.exe, nvcontainer.exe, msiexec.exe" dosyalarını engelliyor

Echo808

Femtopat
Daha fazla  
2 gün önce bilgisayarımı açtığımda masaüstü arka planım silinmiş, sağ Click yenile yapınca yenilenin çalışmadığını ve bugün ekran kartımı güncellemek istediğimde güncelleyemediğimi hata verdiğini fark ettim. Defender'ın engellediği bu dosyalara baktığımda ise çoğunun sistem dosyası hatta ''nvcontainer.exe"nin GeForce experidence'e ait bir dosya olduğunu öğrendim. Bunlar saklanmaya çalışan virüs dosyaları mı yoksa Defender sistem dosyalarımı engelleyip bilgisayarımda hata mı oluşturuyor? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim bilgisayarım bu olaydan sonra gözle görülür inanılmaz bir yavaşlama seviyesinde. Şimdiden teşekkür ederim.

Resimdeki engellenen dosya ile bizim baktığımız dosya konumları farklı mı?

Büyük olasılık yanlış tanı yaptı. Korumalı klasör erişim ayarlarından onlara izin verin.
onu defender dan anlayamadım detaylı konumu göremiyorum.

bir de ordaki engellemede korumalı klasör kısmında neden videos/desktop şeklinde saçma şeyler yazıyor acaba?

bir de ordaki engellemede korumalı klasör kısmında neden videos/desktop şeklinde saçma şeyler yazıyor acaba?
Detaylı dosyaya eriştim. Sanırım tamamen engellenen bütün dosyalar sistem ve önemli şeyler. Bilgisayarım kendi kendini yiyor resmen.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (121).png
    Ekran Görüntüsü (121).png
    24,8 KB · Görüntüleme: 48
Konumdaki dosyanın dijital imza da aynı ise defender kafayı üşütmüş. O dosyaları hariç tutun ve ilk mesajlarda verdiğim denetimli erişim klasör ayarlarına göz atın.

Konumdaki dosyanın dijital imza da aynı ise defender kafayı üşütmüş. O dosyaları hariç tutun ve ilk mesajlarda verdiğim denetimli erişim klasör ayarlarına göz atın.
Bunun dijital imzası da bu şekilde.

Bunun dijital imzası da bu şekilde.
Ve başlıkta da yazdığım gibi diğer sistem için öenmli olan dosyaları da engellemiş. Tamamen denetimli erişimi kapatacağım bilgisayarım çok kötü durumda.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (122).png
    Ekran Görüntüsü (122).png
    77,8 KB · Görüntüleme: 45
Denetimli erişimi kapatın. İlk mesajlarda zaten onunla sıkıntı olduğu için nasıl kapatılacağına dair bağlantı verdim.
Şuanda kapatmış bulunmaktayım. Cihazımı yenien başlatıp duruma bakacağım ve ekran kartımı güncellemeyi deneyeceğim. Umarım sorun çözülmüştür. Tekrardan bilgi aktaracağım.

Şuanda kapatmış bulunmaktayım. Cihazımı yenien başlatıp duruma bakacağım ve ekran kartımı güncellemeyi deneyeceğim. Umarım sorun çözülmüştür. Tekrardan bilgi aktaracağım.
Nvidia Driverine girdim fakan inmeyen driver tekrar indirilmek için karşıma çıkmadı. Bunu nasıl indirebilirim?

Nvidia Driverine girdim fakan inmeyen driver tekrar indirilmek için karşıma çıkmadı. Bunu nasıl indirebilirim?
Ve hala masaüstüne f5 yapınca tepki yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (123).png
    Ekran Görüntüsü (123).png
    172,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı