Windows Defender Yeterli Mi?

Yeterli, yeterli, yeterli. Yeterli demeyen aşırı bilinçsiz her gördüğü dosyayı kuran her ayarı rastgele yapan kullanıcıdır.

Bir insan hata yapmadan nasıl öğrenebilir bilgisayar kullanmayı? Nasıl bilgisayar mühendisi olabilir veya nasıl güvenli şekilde korsan işlemleri öğrenebilir?

Bir insan hata yapmadan nasıl öğrenebilir bilgisayar kullanmayı? Nasıl bilgisayar mühendisi olabilir veya nasıl güvenli şekilde korsan işlemleri öğrenebilir?
Tamam işte herkes anasının karnından bilinçli doğmuyor baktı virüs var bir daha oradan indirmeyecek mesela. Aynı hataları tekrarlayanlar var.
Kardeşim normal bir kullanıcının bir antivirüs programı hakkında düşünmesi kadar gereksiz bir şey yok. Adı üstünde antivirüs. Sen ne bir ayar çekeceksin ne de başka bir şey yapacaksın bunlar gelişmiş bir kullanıcı içindir, programı açtığın gibi seni olası tehlikelerden korumasıdır.
Windows Defender koruyor diyorum işte fazlasına gerek yok. Zero day exploitleriyle oluşturulmuş anında virüs yapılmış sitelerden dosya mı indiriyor ki Windows Defender korumayacak?

Şirket/para yönettiğin bir bilgisayarın varsa veya bilgisayar bilgin Facebook dayısından halliceyse ek bir güvenlik alman iyi olur. Tecrübeli kullanıcıysan tek başına Defender yeter.
Tecrübem var :). Netflix alabilirsem alacağım, karanlık işler (korsan) kullandığım için şüphe var içimde. Sistem ise şu:

• Intel® Core™ i5-10300H 4C/8T 2.50GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 + Intel® UHD Graphics 630
  • 8GB DDR4 3200MHz 1X8 SO-DIMM CL22
Miner ve ransomware zararlıları.. :(

Bakın bunla bu bir değil.

images (1).jpeg images.png

Bu espiriler de geri de kaldı.

images (2).jpeg

Microsoft'un akılsızlığı bu programın kötü bir geçmişe sahip olduğunu bildiği halde ismini değiştirmemesi oldu.

Ayrıca Windows Defender ile ilgili aşırı katı korumayı nasıl açacağınıza dair bir rehber konu açacağım.

Korsan'da zararlı yazılım olma olasılığı çok yüksek çünkü

1 TB'dan fazla korsan var bilgisayarda 5 yıldan uzun süredir bir tane anti virüs indirmedim, virüs durumu olmadı. Korsan = zararlı yazılım olmuyor. Programın, oyunun vb. üyelik, onay istediğini kırdığında aynı kapıya çıkıyorsun. Dosyalar aynı dosyalar. İndirdiğin yer burada asıl farkı yaratan yer oluyor. Ben bu kırılmış oyunu/programı bedavaindirhızlıindirbelesoyna.com gibi site yapıp, içine virüs/malware atarak yayınlarsam indiren kişi etkilenir normaldir.

Windows'u klasik kendi sitesinden indirdiğin zaman herhangi bir yazılım kullanmadan yalnızca cmd üzerinden etkinleştirmeyi yanıltarak aktif hale getirebiliyorsun ve Microsoft'un %100 desteğini, güncellemelerini alıyorsun. Bu da korsan örneğin.

1 TB'dan fazla korsan var bilgisayarda 5 yıldan uzun süredir bir tane anti virüs indirmedim, virüs durumu olmadı. Korsan = zararlı yazılım olmuyor. Programın, oyunun vb. üyelik, onay istediğini kırdığında aynı kapıya çıkıyorsun. Dosyalar aynı dosyalar. İndirdiğin yer burada asıl farkı yaratan yer oluyor. Ben bu kırılmış oyunu/programı bedavaindirhızlıindirbelesoyna.com gibi site yapıp, içine virüs/malware atarak yayınlarsam indiren kişi etkilenir normaldir.

Windows'u klasik kendi sitesinden indirdiğin zaman herhangi bir yazılım kullanmadan yalnızca cmd üzerinden etkinleştirmeyi yanıltarak aktif hale getirebiliyorsun ve Microsoft'un %100 desteğini, güncellemelerini alıyorsun. Bu da korsan örneğin.
Hocam biraz yavaşlık oldu gibi şu an. SSD olmasına rağmen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı