Windows Defender Yeterli mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yüzden C-D diskleri var, neden yedekleme ihtiyacı duyuyorsun ki Direk at D diskine orda kalsınlar
Hocam format konusunu tam bilmiyorum da c-d disklerine dosyaları attığımız zaman herhangi bir format durumunda silinmiyorlar mı ? Ve c-d disklerinde yer alması herhangi bir virüs bulaşmasından da korur mu ?

format sadece sistemin kuruluğu olduğu bölmeyi etkiler normalde, bu öteki bölüntüye bulaşamaz demek değil tabiki. öteki kısma da bulaşan, sistem formatından sonra bile kendini devam ettirecek virüs bulmak da kolay değil tabi

''Bilinçli bir kullanıcı olursanız AV yazılımına ihtiyaç duymazsınız...''
Şimdi benim anlayamadığım bir durum var arkadaşlar. Ezbere yapılan yorumlardan hoşlanmıyorum çünkü.
Bilinçli bir bilgisayar kullanıcısı olmak ne demektir? Steam hesabına girip oturum açmayı becerebilmek midir? Youtube üzerinde video izlemek midir? Orta seviye programlama diline hakim olmak mıdır?
Zararlı ve korsan yazılımlardan uzak durmak mıdır? Bunun tanımı nedir?

Bilinçli olduğunu yazan bir kullanıcı sistem güvenliğine ehemmiyet gösterip gereken önlemleri alacaktır. İllegal içeriklerden uzak durmanın önemini biliyordur, ancak her durumda yeterli olmayacağını da idrak edebilmiştir.

Sisteminizin güvenliğini sağlayabilmek ve daha az sorun yaşamak adına güvenilir bir AV yazılımı kullanmanız gerektiğini düşünüyorum ve tavsiye ediyorum.

Yeterli olmadığını bende biliyorum, kendi başıma alabileceğim her önlemi aldım ve AV kullanmıyorum. Tercih etmiyorum, 6. Nesil bir Intel kullanıcısı olarak bilgisayarın delik deşik olduğunu bende biliyorum ama bazen elden bir şey gelmiyor, imkanım olsa da AV+Firewall alabilsem diyorum bazen, ya da elimdeki bilgisayarı açıkları olmayan bir şeyle değiştirmeyi bende isterdim.
Anlayacağın bazı şeyler tercih, bazı şeyler zorunluluk gereği.
Bu kadar sert yargılamak doğru değil.

Bence yeterli ben haricen antivirüs programı kullanmıyorum bilinmedik bir siteden bir şey indirmiyorum ve en önemlisi enayi sen para veriyon bzde crackli indiriyoruz gibi şeylerde yapmıyorum PC'yi temiz kullanıyorum bir sıkıntı yok şu an.

Ücretli sürüm olarak Norton 360, Bitdefender veya Kaspersky yükleyebilirsiniz. Ücretsiz sürüm olarak Avira Free veya Kaspersky Free yükleyebilirsiniz. Şahsen Windows Defender vasat bir uygulama.

Yazdıklarınıza kısmen katılabilirim, tercih olduğu konusunda itirazım yok. Bu başlığa yazan soru sahibi arkadaş fikir almak istemiş. Bende kendi tercihimi yazdım.
Sizinle ayrılacağım nokta şu olabilir, AV kullanmamak bir zorunluluk olamaz
Ciddi meblağlar harcayıp sistem kuran bir kullanıcı, komple sistem güvenliği sunan bir yazılıma maddi imkanlardan ötürü bütçe ayıramayacağına beni inandıramaz.
Kaldı ki ücretsiz alternatiflerle güvenlik kombinasyonu yapmak da mümkün.
Yine son olarak tanıdık bir çok yazılım şirketi OEM lisans yada deneme sürümü ürün sunmaktalar.

Ben bir çalışan değil öğrenciyim. Dolayısı ile bir bütçem yok. ^^
Kullanmamak da bir zorunluluk olarak bahsetmedim zaten, bakın bazı arkadaşlar çeşitli AV'ler öneriyorlar, ben kullanmıyorum ama nasıl bilgisayar kullandığımı, bu yöntemleri uygularsan %90 oranında ihtiyaç duymadığımı belirtiyorum sadece.

Hocam defenderin son ki AV testlerinde yüksek sonuç vermesini nasıl değerlendirelim . Eskiden Defender kötüydü ama 2020 yılında kendisini geliştirmiş diyemez miyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…