Windows Defender'ın sürekli taraması nasıl kapatılır?

FURKAN CANN

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2021
Mesajlar
2.634
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Defender her dakika tarıyor. Bunun bir ayarı var mıdır? Ve arka planda gereksiz RAM yiyor.
 
Kendi ayarında isteğe bağlı bir ayar var mıdır? Hocam.
1638563097715.png

Defender Control v2.0 burada nasıl yapılacağı varmış, bakın isterseniz.
 
Microsoft, sistemin sürekli düzenli olarak taratılmasını öneriyor, pek çok AV firması gibi. Bunu engelleyemiyorsunuz maalesef, ancak taramayı farkederseniz doğrudan durdurabilirsiniz.
Önüne geçmek için bir diğer yol da harici AV kullanmak. Daha sonra aşağıdaki seçeneği kapalı konuma getirirseniz Defender sisteme daha müdahalede bulunmaz. Otomatik tarama ayarlarını da harici AV yazılımınızdan ayarlarsınız.
1638563448897.png


Defender ayarlarından tüm sistem diskini dışlamalara ekliyorum ben. İşe yarıyor. :D
1638563523940.png
 
Eki Görüntüle 1232459
Defender Control v2.0 burada nasıl yapılacağı varmış, bakın isterseniz.

Hocam görev yöneticisine girdim burada Windows Security etkinleştirildi diyor bunu devre dışı mı bırakmam gerekiyor.

Microsoft, sistemin sürekli düzenli olarak taratılmasını öneriyor, pek çok av firması gibi. Bunu engelleyemiyorsunuz maalesef, ancak taramayı farkederseniz doğrudan durdurabilirsiniz.
Önüne geçmek için bir diğer yol da harici av kullanmak. Daha sonra aşağıdaki seçeneği kapalı konuma getirirseniz Defender sisteme daha müdahalede bulunmaz. Otomatik tarama ayarlarını da harici av yazılımınızdan ayarlarsınız.
Eki Görüntüle 1232463

Eki Görüntüle 1232464

Hocam sağ alt köşede üste bakan Ok'a tıkladığım zaman Defender logosu görüyorum bunu kapatırsak Windows Defender'i kapatmış mı oluyoruz çünkü başlangıcta tek etkin olan bu veya başlangıca etkisi olarak yazan yeri düşük kısmına çeksek fark görür müyüz hocam teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Hocam görev yöneticisine girdim burada Windows Security etkinleştirildi diyor bunu devre dışı mı bırakmam gerekiyor.


Hocam sağ alt köşede üste bakan Ok'a tıkladığım zaman Defender logosu görüyorum bunu kapatırsak Windows Defender'i kapatmış mı oluyoruz çünkü başlangıcta tek etkin olan bu.
System Icon servisini kapatmış oluyorsun, Antimalware servisini kapatamazsın, Hizmetlerden durdurman, ardından devre dışı bırakman gerek. ESET veya KSC kurup keyfine bakmanı öneririm. ESET 40MB bellek tüketimine, KSC de 80-90 MB civarı tüketime sahip. Her ikisi de Defender'dan çok daha başarılı ve çok daha hafif.
 
System ıcon servisini kapatmış oluyorsun, antimalware servisini kapatamazsın, hizmetlerden durdurman, ardından devre dışı bırakman gerek. ESET veya ksc kurup keyfine bakmanı öneririm. ESET 40 MB bellek tüketimine, ksc de 80-90 MB civarı tüketime sahip. Her ikisi de Defender'dan çok daha başarılı ve çok daha hafif.

Hocam son düzenlediğim satıra bakar mısınız rica etsem burada düşük kısmına alırsak ne olur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı