Windows "did not start properly" hatasi

358912

Hectopat
Makaleler
2
Bilgisayarimi her zamanki gibi kapattim ve kapanirken POWER_STATE_FAILURE hatasi aldim. Yeniden baslattiktan sonra Windows did not start properly hatasiyla karsilastim. Sistem bootloopa girdi. Guvenli moda giremiyorum ve rebuildbcd yapinca sadece F diskindeki windows.old cikiyor. Xubuntu uzerindeyim kusura bakmayin Türkçe klavye ayarlayamadim, secenegi yoktu.

Wireshark ve nmap sorun çıkartmış. 5 minidump dosyasının üçü çalışıyor ilkinden bunları çıkarttım şu an diğerlerini incelemeye çalışıyorum.
Surum yukselttikten sonra npcap sorun cikartti bana ondan once sorun hic yoktu. Beta channeldan Dev channela gectim ondan sonra npcap.sys hatasi almaya basladim.
En altlardaki "Turkish (intl., with dead keys)"in iş görmesi gerek. Onun altındaki nedir bilmiyorum.
Tamam hallettim sanırım. Turkish seçeneğinin üzerine çift tıklayınca seçti. Teşekkürler.

Minidump olayında biraz yeniyim uzun vakit alabiliyor bu yüzden kusura bakmayın öncelikle. Bu arada CMD'yi yönetici olarak açıp sfc /scannow ve chkdsk /f /r kodlarını uygulayabilir misiniz? Bunların dışında BIOS güncel tutmayı unutmayın. Benim bilgilerim maalesef buraya kadar. Bunun dışında @Murat5038 abimiz de yardımcı olabilir. Ben elimden geleni yaptım.

Minidump olayında biraz yeniyim uzun vakit alabiliyor bu yüzden kusura bakmayın öncelikle. Bu arada CMD'yi yönetici olarak açıp sfc /scannow ve chkdsk /f /r kodlarını uygulayabilir misiniz? Bunların dışında BIOS güncel tutmayı unutmayın. Benim bilgilerim maalesef buraya kadar. Bunun dışında @Murat5038 abimiz de yardımcı olabilir. Ben elimden geleni yaptım.
sfc /scannow recovery üzerinde %100 olup no permission diyor. chkdsk de aynı sorunu çıkarıyor parametrelerle yaparsam. Parametresiz yapınca diskte hata bulduğunu söylüyor. BIOS en güncel sürümde olması lazım fakat sizin için tekrardan kontrol edeyim. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Yardım etmeye çalışan herkese açığım çünkü sistemi kaybetmek istemiyorum.

Dediğim gibi sisteminizde eksik veya hatalı dosyalar bulunuyor ndiswan gibi. Bunun için ya bu komutlar uygulanmalı ya elle kurulmalı ya da temiz kurulum yapılmalı sanırım. Başka yöntemler aklıma gelmiyor açıkçası.

Sayenizde yeni gelen BIOS güncellemesini fark ettim. f.52 sürümünde kullanıyordum ben f.66 çıkmış. Fakat yapabilmek için Windows üzerinde olmam lazım ne yazıkki.
Dediğim gibi sisteminizde eksik veya hatalı dosyalar bulunuyor ndiswan gibi. Bunun için ya bu komutlar uygulanmalı ya elle kurulmalı ya da temiz kurulum yapılmalı sanırım. Başka yöntemler aklıma gelmiyor açıkçası.
Dism yapabilirim ama /offline ile nereyi seçmem lazım bilmiyorum. Ayrıca benim şüphelendiğim yer BCD bilgileri. Yeniden oluşturmayı denediğimde de yine hatalar veriyor ve elletmiyor. Temiz kurulum yapacak olursam sanırım Arch kurmayı denerim sisteme. 400GB oyun var içinde ve şu an tatilde olduğumdan internetim kısıtlı. Yedek alacak durumda değilim zaten hiçbir USB yok yanımda sistemi de DriveDroid ile telefonumdan çalıştırıyorum.

BIOS güncellemesi olup olmadığını minidump üzerinden fark edebiliyorlar ama nasıl oluyor hala çözebilmiş değilim açıkçası :D. Neyse konuya dönelim. Daha önce hiç Ubuntu kullanmadığımdan soruyorum. O sistemde Rufus vb. bir uygulama açılıyor mu? Açılıyorsa BIOS dosyasını indirip Önyüklenebilir Değil seçeneği ile yazdırıp Boot menüden seçip aktifleştirebilirsiniz bence. Maalesef bilgim buraya kadar. Bence @Kerem00 arkadaşımız da yardımcı olur. Bence bu konularda benden çok daha bilgili ve yetkili birisi. Özellikle de sizin kullandığınız işletim sistemi konusunda bir harika. Yine de Murat Abi gelirse kesin çözümünüzü o bulur.

BIOS güncellemesi olup olmadığını minidump üzerinden fark edebiliyorlar ama nasıl oluyor hala çözebilmiş değilim açıkçası :D. Neyse konuya dönelim. Daha önce hiç Ubuntu kullanmadığımdan soruyorum. O sistemde Rufus vb. bir uygulama açılıyor mu? Açılıyorsa BIOS dosyasını indirip Önyüklenebilir Değil seçeneği ile yazdırıp Boot menüden seçip aktifleştirebilirsiniz bence. Maalesef bilgim buraya kadar. Bence @Kerem00 arkadaşımız da yardımcı olur. Bence bu konularda benden çok daha bilgili ve yetkili birisi. Özellikle de sizin kullandığınız işletim sistemi konusunda bir harika. Yine de Murat Abi gelirse kesin çözümünüzü o bulur.
Açabilior olmam lazım. En kötü Wine var zaten. HP Bios kurulumlarında sistemden seçip yeniden başlatıyoruz. .exe dosyasına girmem lazım zaten seçenekleri görmek için. ONun için de Wine kullanabilirim fakat BIOS'dan bahsediyoruz. Risk almak istemiyorum çok fazla çünkü kurtarma sürücüsü oluşturmak için ne sürücü ne de bilgisayara erişimim olur. Windows kurduktan sonra yaparım.

@Enes3078 GNU/Linux hakkında sorun çözme kısmında pek bir bilgim yok. Bir hata alırsanız ve eğer o hatayı daha önce ben almadıysam çözümünü söyleyemem. Genelde uyumlu donanımlarda düzgün dağıtımlarla sorunsuz kullanmıştım GNU/Linux'u.

Rufus alternatifi olarak BalenaEtcher, Unetbootin ve DD var.

@Enes3078 GNU/Linux hakkında sorun çözme kısmında pek bir bilgim yok. Bir hata alırsanız ve eğer o hatayı daha önce ben almadıysam çözümünü söyleyemem. Genelde uyumlu donanımlarda düzgün dağıtımlarla sorunsuz kullanmıştım GNU/Linux'u.

Rufus alternatifi olarak BalenaEtcher, Unetbootin ve DD var.
Küçük bir sorum var. Xubuntu dosyalarını RAM'e kopyalayıp mı çalışıyor yoksa disk üzerinden mi? AZ önce telefonumu düşürdüm ve kapandı da duruma göre yeniden başlatayım sistemi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı