Windows disk gecikme sorunu nasıl çözülür?

Makaleler
12
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
2 TB Harici USB 3 HDD, 1 TB SATA HDD ve 240 GB SSD
Ekran kartı
Radeon RX 560
Anakart
ASUS Prime H310M-F R2.0
İşlemci
Intel Core i3-9100F
Başlıkta demek istediğimi tam anlatamadım, bundan dolayı yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

3 disk var. Örneğin bir disk kapanıp yeniden açıldı diyelim. Diğer disklere de giremiyoruz yani Windows, tüm diskler aktif olana kadar bekliyor.

Bir diğer örnek bir DVD takmış olalım. DVD eğer geç yanıt veriyor ise dosya gezgini donuyor ve diğer disklere de ulaşamıyoruz.

Burada ilginç olan şey Windows'un kodlama yapısı sebebiyle bir diskte gecikme olduğunda diğer disklere erişilemiyor olması. Bunu çözmenin bir yolu var mı? Yani bir diskte gecikme olsa dahi diğer disklere anında bağlanmak istiyorum.

Windows'ta yer alan kronik bir sorun bu galiba. Bir sürü Windows sürümü kullandım ve dediğiniz DVD olayını hepsinde yaşadım.
Peki biraz bunu tartışalım. Sence neden bu sorunu çözmüyorlar? Başka bir diske girerken diğer disk yanıt vermiyor diye dosya gezgininin donması mantıklı mı? O diske girerken donsa bir şey olmaz.

Gerçekten Microsoft'un yıllardır var olan bu sorunu çözmemesi ilginç.

Peki biraz bunu tartışalım. Sence neden bu sorunu çözmüyorlar? Başka bir diske girerken diğer disk yanıt vermiyor diye dosya gezgininin donması mantıklı mı? O diske girerken donsa bir şey olmaz.

Gerçekten Microsoft'un yıllardır var olan bu sorunu çözmemesi ilginç.

Bence ben bunu sorun olarak görmüyorum. Mac'e de taksan yine aynısı olur.

Neyi sorun değil? 2 disk var diyelim. Bir disk yanıt vermiyor diye diğer diske neden giremeyelim? Microsoft, bunu çözemiyor mu? Sen bana Microsoft'u mu savunuyorsun? 🧐

Ben sana Microsoft'u niye savunayım Mac kullanıyorum ben. :D Aynı durum Mac'te yapıyor. Sistem onu okumaya çalışıyor. Bir yanıt vermez ise düzeliyor ben bunu sorun olarak görmüyorum.

Ben sana Microsoft'u niye savunayım Mac kullanıyorum ben. :D Aynı durum Mac de yapıyor. Sistem onu okumaya çalışıyor. Bir yanıt vermez ise düzeliyor ben bunu sorun olarak görmüyorum.
Mac'te yanıt vermeyince düzeliyor mu? Windows öyle değil. Örneğin bir DVD bağla. Yanıt vermiyor diyelim. Yanıt verene kadar bekler yani dosya sistemi kullanılmaz. Ancak DVD çıkarılınca düzelir. Bu tabii ki bir sorun.

Mac'te yanıt vermeyince düzeliyor mu? Windows öyle değil. Örneğin bir DVD bağla. Yanıt vermiyor diyelim. Yanıt verene kadar bekler yani dosya sistemi kullanılmaz. Ancak DVD çıkarılınca düzelir. Bu tabii ki bir sorun.

Windows'da da yaşamadım bekledim bekledikten sonra CD'yi okumaz ise bir disk takın uyarısı verir CD-ROM kapağını acar Windows düzelir.

Windows'ta da yaşamadım bekledim bekledikten sonra CD'yi okumaz ise bir disk takın uyarısı verir CD-ROM kapağını acar Windows düzelir.
Ben bundan bahsetmiyorum. DVD'yi okuyor fakat bazı klasörlere girerken yanıt vermiyor. Bu durumda DVD çıkarılana kadar donuyor.

Ben bundan bahsetmiyorum. DVD'yi okuyor fakat bazı klasörlere girerken yanıt vermiyor. Bu durumda DVD çıkarılana kadar donuyor.

Bazı klasörlere girilmiyor derken? Benim bildiğim bilgisayara girdiğin zaman diskler bekler CD'ROM'daki bilgileri okumaya çalıştığında onun haricinde orayı kapattığın zaman belgelerime falan giriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı