Windows Donuyor

TeoArtsTM

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba.
Birkaç gündür bilgisayarım günde 1 kere yük altında olmadığı bir anda veya yük altında olduğu bir anda 1 saniye donuyor ve sesler takılıyor kötü bir ses çıkıyor. Sfc/ scannow ve birkaç cmD komutu uyguladım fakat bir fayda olmadı. Bilgisayarın ısınma gibi bir problemi yok eğer soracak olursanız daha yeni işlemci soğutucu aldım ve sürekli sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum. SSD %87 kullanılmış gibi bir ibare göstermekte.

Sistem özelliklerin neler?
Daha önce hiç OC veya UW yaptın mı?
SSD sağlığı ne durumda ve bilgisayarın kaç yıllın veya aylık?
Sistemim i7 7700 gtx 1050 z270 16gb ram şeklinde
İşlemcime daha önce bir OC uygulamadım zaten K ibareli bir işlemci değil.
3 veya 4 sene önce topladım bilgisayarı.
SSD sağlığı çok iyi gösteriyor bir tek "SSD Wear Indicator" %87 gösteriyor.
OC olarak XMP açık oda rami tam güçte kullanabileyim diye

Sistemim i7 7700 GTX 1050 Z270 16 GB RAM şeklinde
İşlemcime daha önce bir OC uygulamadım zaten K ibareli bir işlemci değil.
3 veya 4 sene önce topladım bilgisayarı.
SSD sağlığı çok iyi gösteriyor bir tek "SSD Wear Indicator" %87 gösteriyor.
OC olarak XMP açık oda RAM'i tam güçte kullanabileyim diye

Bu anlattığınız kasma donma ne zamandandır başınıza geliyor? O dönemlerde mi XMP açtınız yoksa en başından beri mi açıktı?
Sorun belleklerde, işlemcide veya SSD'de. Bunu tespit etmek lazım testlerini yaparak.

Bu anlattığınız kasma donma ne zamandandır başınıza geliyor? O dönemlerde mi XMP açtınız yoksa en başından beri mi açıktı?
Sorun belleklerde, işlemcide veya SSD'de. Bunu tespit etmek lazım testlerini yaparak.
27 Ocak 2021 tarihinde yeni aldığım soğutucu geldi ve montajını yaptım. Daha sonra XMP yi devreye soktum ve hiçbir problemim yoktu. 4-5 gündür bu problem oluyor. Bu seneye kadar XMP açık değildi. XMP herhangi bir problem yaratmadı bu zamana kadar stabil ve yüksek performans verdi.

SSD'iniz de yüksek kullanım gözlemlemişseniz, ara kısmına gelin "Hizmetler" yazın ve girin Superfetch veya Sysmain bulun devre dışı bırakın. Sonra ara bölümünden "Regedit" yazın, "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" şu adresden "EnablePrefetcher" ve "EnableSuperfetch" değerlerini "0" yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
SSD'iniz de yüksek kullanım gözlemlemişseniz, ara kısmına gelin "Hizmetler" yazın ve girin Superfetch veya Sysmain bulun devre dışı bırakın. Sonra ara bölümünden "Regedit" yazın, "EnablePrefetcher" ve "EnableSuperfetch" değerlerini "0" yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu işlemi yapmam bana ne kazandıracak ne için yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz ?

Bu işlemi yapmam bana ne kazandıracak ne için yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz ?
Süperfetch veya Sysmain hizmeti Windows'un performansını arttıran bir özellik olmasına rağmen SSD veya HDD'i %100 olarak kullanıyor ve bilgisayarınızın yavaşlamasına sebep oluyor. Benim vermiş olduğum ayar normale döndürmeye yarıyor. Şahsen bu ayarları bende kullanıyorum.

Süperfetch veya Sysmain hizmeti Windows'un performansını arttıran bir özellik olmasına rağmen SSD veya HDD'i %100 olarak kullanıyor ve bilgisayarınızın yavaşlamasına sebep oluyor. Benim vermiş olduğum ayar normale döndürmeye yarıyor. Şahsen bu ayarları bende kullanıyorum.
Superfetch gibi bir hizmet bulamadım türkçe ismini de arattım fakat bulamadım. Disk kullanımım %0 bu arada

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı