Çözüldü Windows Driver Verifier Sonrası Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Mavi ekran aldığım için Windows Driver Verifier kullandım ve yeniden başlattım. 2 yeniden başlatışımda mavi ekran aldım. Dump dosyam: 012021-40718-01.rar @claus @Enes3078 @Recep Baltaş @Murat5038 BIOS güncellemesi yapmaktan çekiniyorum ama elektrik kesintisi nedeniyle. Kesin gerekliyse risk alabilirim.
Origin soruna sebep olduğu için kaldırdım.

Son düzenleme:
Çözüm
Sistemsel sorun var. En son ne zaman temiz kurulum oldu bu sisteme?
Öncelikle temiz kurulum yapmalısın. Sonrasında sürücüleri manuel olarak tek tek güncelleyelim.
Kısaca pek önemli bir sorun değil. Mümkünse dediklerimi uygulayın.
RAM'in doğru düzgün takılmaması mavi ekran sebebiyet verebilir.

@claus hocam benden daha tecrübeli ona sorun. :D
Ben daha 2 aydır mavi ekran konularıyla ilgileniyorum. Burada yılların tecrübesi var. O daha bilgilidir. :D
Teorik olarak bir fikrin vardır diye düşünüyorum. @claus hocam, zamanında bir sorunumu daha çözmüştü. Direkt kendisini etiketledim zaten. Bilgisi tartışılmaz.
@Recep Baltaş abi sen de bakabilir misin, müsaitsen tabii. Fikrini çok merak ediyorum. Direktifine göre hareket edeceğim.

Son düzenleme:
Güncel değil ise güncelle ve son durumu bildir.
Memtest güncellemesi yapayım. 48/48 herhangi bir sorun bulunamadı. Temiz kurulumdan beri bir problem henüz yaşamadım ama fazla uyku moduna da girmedi. BIOS F40 sürümünde. Anakartım AB350M D3V. Notları okudum ancak bellek kararlılığına dair bir şeye rastlamadım. Ne kadar gerek var bilemedim hocam. @claus

BIOS kesin güncellemen gerekli. Zaten sistemsel sorun görünüyordu. BIOS güncelleme sonrası son durumu bildir, konuyu çözüldü olarak işaretleyelim.
Hocam, bir süre daha kullanayım. Mavi ekran alıp almadığımı bir kesinleştireyim. Direkt konuyu çözüldü işaretleyeceğim. Diğer attığım dumplarda donanımsal hata mı vardı peki?

Hocam, ilginize teşekkür ederim. BIOS update için kendime güvendiğim an yapacağımı söyleyebilirim. Elektrik kesintisi beklenmeyen saatleri kontrol edeceğim.
@claus Uyku modu yerine hibernate kullanmaya başladım. Sorun yok artık. İlginiz için çok teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı