Windows eksik kurulmuş gözüküyor

Altuğ karatekin

Hectopat
Katılım
14 Kasım 2018
Mesajlar
827
Çözümler
2
Windows'umu bayağı önce M.2 SSD'me kurmuştum lakin Boot dosyası kullanmadığım HDD'ye kurulmuş onu çıkartınca Windows açılmıyordu. Bunu bir dosya aktarma programının Pro versiyonu ile HDD'den M.2 SSD'ye aktardım sonra da HDD'yi attım. Ancak şu anda da "2021-X64 tabanlı sistemler için Windows 10 versiyon 20H2 05 toplu güncelleştirmesi (KB5003173)" bu güncellemeyi sürekli %100 yapıp kurulamadı diyor ve aylardır böyle artık canımı sıkmaya başladı. Sürekli temiz kurulum temiz kurulum yap dendi ama 700GB dosyayı indirmek maalesef kolay değil. Bende Windows'un kendi ayarlarında olan ayarlar > güncelleştirme güvenlik > kurtarma > bu bilgisayarı sıfırla kısmı aklıma geldi. Orada " PC'niz iyi çalışmıyorsa sıfırlamak işe yarayabilir vs. bu işlem Windows'u yeniden yükler" seçeneği gözüme çarptı bunu yaparsam Windows tamamiyle temiz kurulur mu bu güncelleme hataları gider mi?
 
Windows 10 ISO dosyası 700 GB değil ki en fazla 5 GB. Kim 700 GB dedi? Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazın.
 
Windows 10 ISO dosyası 700 GB değil ki en fazla 5 GB. Kim 700 GB dedi? Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth yazın.

Diskimnin içindeki dosya boyutu o :) ve dediğini yaptım yine olmadı YouTube'dan falan bakındım onlarda öyle diyordu.
1 TB HDD alıp ona yedekleyebilirsiniz. Temiz kurulumda bütün dosyalar gider.

Başka çözüm yok değil mi ister seve seve ister zorla o temiz kurulum yapılacak... Benim dediğim yöntemde işe yaramaz sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı