Windows Embedded 8.1 Industry Pro İle Gelen Sorunlar

semihunaldi92

Hectopat
Yer
Bahçelievler
Daha fazla  
Merhabalar,

Asus N56VZ - s4016v Laptop kullanıyorum. Windows 7 kullanmaktaydım ve 2 gün önce Dreamspark'tan Windows Embedded 8.1 Industry Pro'yu ikinci bir harddisk'e kurdum.

Yani eski harddiskimi taktığımda Win 7, yeni harddiskimi taktığımda Win 8 kullanabiliyorum.

Fakat Windows 8.1 de bilgisayarım normal internet-masaüstü vs kullanırken ve özellikle açılış anından sonra ilk 10-20dk Disk %100 kullanımı yapıyor ve çok kasıyor. Zaten bilgisayar da düğmeye basmamla beraber 1 buçuk dakikayı buluyor tamamen açılması.

Ayrıca Normal kullanımda bilgisayar işlemci sıcaklıklarım 55-70 derece arasında geziyor ve bence bu çok yüksek, hiç bir şey yapmıyorum.

İnternetten çok araştırdım fakat kesin bir çözüme ulaşamadım.
Var mı bu sorunu çözebilen?

BIOS güncellemelerini aldığım günden beri yapmadım. acaba bu mudur sorun diye düşünüyorum.

BIOS hakkında sormak istediğim, şimdi Win 8'li harddisk takılı iken BIOS Update yaparsam . diğer harddiskimi taktığımda(Win 7 ) bir uyumsuzluk veya problem yaşar mıyım sizce?

R2ybSJL.jpg
fJbmLt8.jpg

a4f0Cug.jpg

Microsoft bu işletim sistemini bedavaya veriyor olsa dahi böyle saçma sapan sorunların işletim sisteminden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Yani bence biraz mantıksız ama yinede Microsoft'a göre mantıklı olabilir. Ayrıca BIOS güncellemesinin hangi işletim sistemleri için yayınlandığına bakıp ona göre güncelleme yapabilirsin. Bütün işletim sistemleri ile uyumluysa bence bir sıkıntı çıkmaz. Yinede daha bilgili bir kişinin onayını almadan yapmamakta fayda var.

Yani bence sorun işletim sistemiyle alakalı çünkü linux kurduğumda da PC alev topuna dönüyor. Windows 8 de de oluyor bu durduk yere. ama kendi Win 7 harddiskini taktığımda her şey müthiş.

Sonuç olarak soğutmasıyla başa çıkan driver mı artık ne varsa ya ben onu kuramıyorum ya da N56VZ de sorun çıkıyor.

iki ekran kartı olmasından da kaynaklı diyenler olmuş. Optimus özelliği için driverları da kuruyorum ama yine çözüm değil yani.

BIOS ile alakalı olsa Win 7 de de sorun çıkardı bence

BIOS güncellemesi sonrası bir sıkıntı yaşamazsın büyük ihtimalle. Bu arada Windows Embedded 8.1 Industry Pro adlı işletim sistemini bende kullanıyorum. Dediğiniz sorunlar bende olmuyor. Yani sıkıntı işletim sisteminde değil.

Bu arada eklemeyi unutmuşum HD tune ile Error scan den olumsuz bir sonuç çıkmadı 
işletim sistemine suç atmıyorum zaten ya :D

sonuçta bu pc yi ben win 7 yüklü almıştım..
Sonra Win 8 ile dağıtmaya başladılar. Sorun olsa onlarda da olur.

Ben bir şeyi atlıyorum ama ne bulamadım.
Isınmasıyla ilgili soğutmayı sağlayan fanı kontrol eden yazılım ne ki acaba?

Disk %100 problemini ise bir çok kişi yaşamış fakat herkes farklı telden çalıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı