Windows eski Intel sürücüsü kuruyor

Krioss

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 Windows 11 Pro
İşlemci: İntel Core i5 12500H
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3050 4GB 75 Watt
Ram: DDR5 8GB 4800MHz
SSD: Samsung M2 PCI-E 4.0 512GB
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği / Öğrenci
Arkadaşlar Intel driver uygulaması ile güncellediğim Intel dahili grafik sürücüsü güncel ve sorunsuzken Windows Update ile gelen driver eski. Ama şöyle bir sorun var ben Intel'in uygulaması ile güncelleme yaptıktan sonra Windows otomatik eski sürücüyü yüklüyor. Tüm güncellemeleri kapatmadan sadece bahsettiğim güncellemeyi almama şansım var mı?

Arkadaşlar Intel driver uygulaması ile güncellediğim Intel dahili grafik sürücüsü güncel ve sorunsuzken Windows Update ile gelen driver eski. Ama şöyle bir sorun var ben Intel'in uygulaması ile güncelleme yaptıktan sonra Windows otomatik eski sürücüyü yüklüyor. Tüm güncellemeleri kapatmadan sadece bahsettiğim güncellemeyi almama şansım var mı?
Ben şahsen bu fantastikliği yaşamamak için sürücü güncellemelerini kapattım update ayarlarından.

Hocam Intel sürümünüz nedir ve yükledi version nedir?
1671880039465.png

Şu an ki sürümüm bu. Windows update kapalı, açınca yüklemeye çalışıyor ve tarihi daha eski oluyor.

Ben şahsen bu fantastikliği yaşamamak için sürücü güncellemelerini kapattım update ayarlarından.
Benim de şu an kapalı yalnız almak istediğim güncellemeler geldiğinde her seferinde tekrar bu işlemlerle uğraşmak can sıkıcı.

Eki Görüntüle 1611763
Şu an ki sürümüm bu. Windows Update kapalı, açınca yüklemeye çalışıyor ve tarihi daha eski oluyor.

Benim de şu an kapalı yalnız almak istediğim güncellemeler geldiğinde her seferinde tekrar bu işlemlerle uğraşmak can sıkıcı.

Sisteminizle eski sürüm uyumu daha iyi olabilir ya da bu sürüm kullandığınız Intel sürümü ile uyumlu olmayabilir. Her şeyden eminseniz Intel ve Microsoft ile iletişim kurun.

Aynı şekilde, aynı olay başıma gelmişti. Intel Support Assistant üzerinden sürücülerimi güncelliyordum fakat Windows, eski sürümleri kuruyordu. Eski sürümleri kurunca da mavi ekran alıyordum. @222744 hocamın da dediği gibi, update ayarlarından durdurabilirsiniz.

Ayarlar/sistem/hakkında gir. Sağdan gelişmiş sistem ayarlarına tıkla. Açılan pencereden donanım sekmesine geç. Aygıt yükleme ayarlarına gir ve hayır seçeneğini seçip değişikliği kaydet.
1671881393291.png
Yaptım ama işe yaramadı ekstra güncellemeler de geldi bu ayarı yapınca.

Eki Görüntüle 1611804Yaptım ama işe yaramadı ekstra güncellemeler de geldi bu ayarı yapınca.
Gelen güncellemeler Windows ile ilgili güvenlik güncellemeleri falan. Yapılan ayardan kaynaklı değil. Windows updateden gelişmiş seçeneklerdeki ayarların kapalı olup olmadığına bak. Hepsi kapalı olsun. Güncellemelerin tamamlanmasını bekle. Sonra güncel sürücüyü yeniden kur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı