Çözüldü Windows "failed to start" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KökTürk

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar diskimin ölü olduğunu biliyorum. Bu hatayi neden aliyorum, nasıl çözebilirim?
Görsel bırakıyorum.
Beni bir süre daha idare etsin, SSD alacagim zaten.

Dosya Ekleri

• IMG-20220311-WA0026.jpeg
    IMG-20220311-WA0026.jpeg
    189,6 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar diskimin ölü olduğunu biliyorum. Bu hatayi neden aliyorum, nasıl çözebilirim?
Görsel bırakıyorum.

Windows sistem dosyaları silinmiş veya hasar görmüş. Windows yükleme medyanızla boot edin ardından Windows kurulum ekranı gelecektir ileri butonuna basıp açılan ekranın sol altında bilgisayarı onarın seçeneği var ona basın ya taratın kendi bulup düzelttsin ya da komut istemi seçeneğine basın sırayla şu kodları girin. Bu arada sanırım kod girileceği zaman kod seçeneğine basıp yapılması lazım yaptım ama ilk defa burada yazdığım için olup olmadığını bilmiyorum yanlışlıkla olduysa da affola.
  • bootrec / fixmbr
  • bootrec / fixboot
  • bootrec / scanos
  • bootrec / rebuildbcd
Görsel bırakıyorum.

Windows sistem dosyaları silinmiş veya hasar görmüş. Windows yükleme medyanızla boot edin ardından Windows kurulum ekranı gelecektir ileri butonuna basıp açılan ekranın sol altında bilgisayarı onarın seçeneği var ona basın ya taratın kendi bulup düzelttsin ya da komut istemi seçeneğine basın sırayla şu kodları girin. Bu arada sanırım kod girileceği zaman kod seçeneğine basıp yapılması lazım yaptım ama ilk defa burada yazdığım için olup olmadığını bilmiyorum yanlışlıkla olduysa da affola.
  • bootrec / fixmbr
  • bootrec / fixboot
  • bootrec / scanos
  • bootrec / rebuildbcd

Çözüm
Boot bölümünün bozuk olmasından kaynaklı sisteminiz nedir?

İşletim sistemim Windows 10.

Donanim.

i5 2400S
8 GB RAM tek
H61 C anakart.
500 GB 7200RPM HDD.
  • bootrec / fixmbr
  • bootrec / fixboot
  • bootrec / scanos
  • bootrec / rebuildbcd

Hocam şu an dışarıdayım eve gelip deneyeceğim olursa yazarım.

• bootrec / fixmbr
  • bootrec / fixboot
  • bootrec / scanos
  • bootrec / rebuildbcd

Hocam bir şey soracağım 1. kodda MBR yazıyor sonunda benim diskim GPT onu GPT olarak düzelteyim mi yoksa MBR olarak kalsınmı.

Yaptım dediğini simdi ne yapmam lazim.
Yenideb mi başlatayim.

Başlatın hocam eğer sonuç yine aynıysa üstte de @l. P hocamınız da dediğini yapabilir veya formatta atabilirsiniz. Ama tavsiyem 120 GB'lık ta olsa en kısa sürede SSD almanızdır. Aksi takdirde HDD'de bozulmalar geldiği için bu tip durumlarla daha sık karşılaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı